Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Η προστασία των σταρ


O Λιούις Χάμιλτον σχεδιάζει ήδη να φύγει από την Αγγλία. Σκέφτεται να μεταναστεύσει στην Ελβετία ή τη Σουηδία. Οχι για φορολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν αντέχει να ζει με την πίεση που του δημιουργεί ο κόσμος των media και οι θαυμαστές του στην πατρίδα.
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επαναλαμβάνει συχνά πυκνά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Το αίσθημα του κυνηγημένου που του δημιουργεί η κατάσταση που ο ίδιος επέτρεψε να διαμορφωθεί, η πίεση των παπαράτσι και η αχόρταγη συμπεριφορά των θαυμαστών τον έχουν πανικοβάλει στον βαθμό που φοβάται πλέον ότι δεν θα ξαναβρεί την αναγκαία ηρεμία για να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι.
Οι Μπαρτσελόνα έχει προσλάβει σωματοφύλακες για τους fantastic four. Η Μίλαν συνοδεύεται σε κάθε της κίνηση από body guards. Η Μπενφίκα έχει σωματοφύλακα για τον Ρουί Κόστα.
Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα προβληματισμού και ανησυχιών γύρω από την επιχείρηση ποδόσφαιρο. Και οι ποδοσφαιριστές πληρώνουν τις συνέπειες. Οχι μόνο όταν κουράζονται να υπογράφουν αυτόγραφα και να φωτογραφίζονται, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται συχνά απρεπώς στους θαυμαστές και τους φίλους της ομάδας, αλλά και όταν πηγαίνουν στο parking και πέφτουν θύματα επίθεσης ή προπηλακισμού.