Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Ο ενδιαφέρων κ. Ζοσέ Πεσέιρο


Είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Super League. Οχι μόνο επειδή ανέλαβε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες, αλλά κυρίως επειδή η ιστορία του έχει ενδιαφέρον και μυστήριο.
Βρέθηκε στον τελικό του UEFA Cup, είχε βρεθεί ως βοηθός του Κεϊρός στον πάγκο της Ρεάλ, αποφάσισε να πάει για δουλειά στη Σαουδική Αραβία για χάρη της ομάδας με τους περισσότερους οπαδούς. Πριν από δύο χρόνια οι Πορτογάλοι, αλλά και οι Αγγλοι τον βάφτιζαν «νέο Μουρίνιο». Ο Φερνάντο Σάντος τον θεωρεί πολύ καλό κομμάτι της νέας γενιάς των Πορτογάλων προπονητών. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς, που ξέρει μπάλα και πολύ δύσκολα παραδέχεται έναν προπονητή, τον διάλεξε. Είναι πολύ οι λόγοι που κάνουν ελκυστικό στον παρατηρητή τον 47χρονο προπονητή.
Κι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια μου είναι η διαπίστωση ότι πρόκειται για τον πρώτο αλλοδαπό προπονητή στη νεότερη ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που νοιάζεται πολύ για την εικόνα του, τα όσα γράφονται και ακούγονται γι' αυτόν. Σε αυτό τον τομέα είναι πράγματι ένας εκκολαπτόμενος Μουρίνιο. Αυτή η φροντίδα για το «φαίνεσθαι» είναι ένα από τα στοιχεία που έχει ξεσηκώσει από τον μικρότερο βιολογικά, αλλά μεγαλύτερο σε εμπειρία και - κυρίως - τίτλους και χρηματιστηριακή αξία προπονητή. Ο Jose Vitor dos Santos Peseiro ήρθε πολύ καλά διαβασμένος και αποδεικνύεται ως στιγμής πολύ μελετηρός...