Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

The wonder boy of a ...wonder father


Θα βγάλει περίπου 360 εκ. ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετία. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουν οι ειδικοί για τα χρήματα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει ο Lewis Hamilton.
Το 22χρονο παιδί από το Stevenage του Herdfordshire, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έτρεχε μόνο με καρτ έχει ανεβάσει στα ύψη την χρηματιστηριακή του αξία το τελευταίο έτος.
Και ποιος διαχειρίζεται αυτή την επιτυχία; Ο Antony Hamilton, ο πατέρας του Lewis που έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας που θα εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματα του γιου του. Ενας απίστευτος τύπος, που έκανε τρεις δουλειές για να καταφέρνει να καλύπτει τα έξοδα ώστε να συνεχίσει να τρέχει ο γιος του με αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τύπος που πρόλαβε να δημιουργήσει δική του εταιρεία πριν υπογράψει ο γιος του το συμβόλαιο με τη McLaren. Τύπος που, σύμφωνα με τους ειδικούς παρατηρητές της οικογένειας Hamilton δεν κοίταξε ποτέ πώς να ... αρμέξει τον γιο του. Διδακτική ιστορία για τους γονείς που πολλές φορές καταστρέφουν τα παιδιά τους. Δυστυχώς την τελευταία 15ετία έχω συναντήσει αρκετούς τέτοιους στον ελληνικό αθλητισμό.