Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Μας βάζουν στη θέση μας...


Την ώρα που η απαίτηση του μέσου Ελληνα είναι να δει την εθνική ομάδα στην τελική φάση του Euro 2008 και η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στο Group C, οι Ευρωπαίοι δεν εκτιμούν ως πιθανή την παρουσία της στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Στο σχετικό γκάλοπ του uefa.com το 67,30% απαντά ότι δεν την βλέπει να προκρίνεται. Και δεν νομίζω ότι τα «no» οφείλονται σε εμπάθεια. «Σας έκανε κακό η απουσία από το Μουντιάλ. Ενίσχυσε την άποψη ότι η πορεία στην Πορτογαλία ήταν ένα πυροτέχνημα», μου έλεγε πριν από λίγες ημέρες ένας Σκοτσέζος αθλητικός συντάκτης.
Η εθνική Ελλάδας έχει αλλάξει επίπεδο μόνο στη συνείδηση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Και το κακό είναι ότι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι και με την λανθασμένη εντύπωση που έχουν σχηματίσει οι Ελληνες ότι ξαφνικά έχει γίνει εύκολη υπόθεση για την εθνική ομάδα η πρόκριση στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων.
Αυτό το pool μας δίνει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο χαμηλά βρισκόμαστε στην εκτίμηση των Ευρωπαίων. Για να εκτιμήσουμε την επιτυχία της πρόκρισης αν αυτή έρθει. Εχουμε τόσο κακομάθει, που είναι πιθανό να αφήσουμε αύριο άδεια την εξέδρα στο ΟΑΚΑ. Εμείς, η πιο τυχερή γενιά Ελλήνων φιλάθλων, που είδαμε την εθνική να ξεπερνά την φαντασία μας...