Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ


Ο Φερνάντο Σάντος πήρε ένα μεγάλο ρίσκο με την επιλογή του να αναλάβει Σεπτέμβρη μήνα μια ομάδα. Πήρε όμως και μια μεγάλη ευκαιρία. Μια από τις τελευταίες μεγάλες ευκαιρίες που θα μπορούσε να βρει στην Ελλάδα για να δουλέψει πάνω σε ένα project που να τον συγκινεί. Πήρε εν λευκώ μια μεγάλη ομάδα, ως επιλογή του προέδρου με το μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ. Και επειδή ο ΠΑΟΚ έχει ως πρώτο στόχο την εξυγίανση και δεν έχει χρήματα για μεταγραφές, ουδείς έχει απαίτηση για άμεσα αγωνιστικά αποτελέσματα, ουδείς ασκεί στον προπονητή πίεση μόνο για νίκες.
Ο Σάντος έχει την ευκαιρία να φτιάξει μια νέα ομάδα και να «βγάλει» παίκτες. Αυτή είναι το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να προσφέρει ένας προπονητής σήμερα στον ΠΑΟΚ. Ισως μεγαλύτερη προσφορά από την κατάκτηση ενός ακόμη κυπέλλου. Ο Σάντος είναι ο πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών που έχει τέτοια ευκαιρία.
Μέχρι σήμερα μας έχει παρουσιάσει τον Πεχλιβάνη. Δεν έχει ακόμη βάλει στα παιχνίδια έναν νεαρό επιθετικό, τον Αθανασιάδη, που δείχνει ικανότητα στο γκολ, μολονότι οι επιθετικοί που έχει δεν πετυχαίνουν γκολ. Χρησιμοποιεί όλους τους 20αρηδες που είχαν αναδειχθεί την τελευταία διετία. Και έχει αποδείξει στην πορεία των ετών ότι μπορεί να φτιάξει ένα κράμα από ελπιδοφόρους και έμπειρους. Εχει αποδείξει ότι ξέρει να βελτιώνει ακόμη και φτασμένους παίκτες. Χρωστά στον εαυτό του να αποδείξει στους Ελληνες ότι ξέρει και να αναδεικνύει παίκτες. Οι Πορτογάλοι, στους οποίους το έχει ήδη αποδείξει περισσότερες από μια φορές, βλέπουν ακόμη τα «παιδιά του» στην Εθνική και σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Ο δισταγμός να βάλει άγνωστους πιτσιρικάδες, που φανερώνουν οι μέχρι σήμερα επιλογές του, μπορεί να οφείλεται στην φροντίδα του να μην τους «κάψει». Στην ΑΕΚ αυτή η έγνοια τον καθυστέρησε πολύ. Στον ΠΑΟΚ;