Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Το παιχνίδι είναι στα χέρια του Σέρα


Για τον Σέρα και τους ποδοσφαιριστές αυτό ήταν ένα ακόμη crash test, ένα από τα διαγωνίσματα που δείχνουν σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό αν είναι ικανή να κόψει πρώτη το νήμα. Ο συντελεστής δυσκολίας έγινε, πριν από την έναρξη, υψηλότερος λόγω των τριών σημαντικών απουσιών. Ελειπε ο Δέλλας, έλειπε ο Ζήκος, έλειπε ο Μάχο. Οι τρεις παράγοντες δημιουργίας αυτού του κλίματος ηρεμίας και σιγουριάς για το «μηδέν». Τρεις παίκτες – νικητές λιγότεροι για τον Φερέρ.
Η διαπίστωση ότι η ΑΕΚ παρά τις τόσο σημαντικές απουσίες έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στο πρωτάθλημα και νίκησε σε μια έδρα, στην οποία συνήθως άφηνε βαθμούς είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την ομάδα του Σέρα.
Με αυτή την εμφάνιση – επιχείρημα ότι υπάρχει βάθος ικανό να κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με πέρσι, το παιχνίδι είναι πλέον στα χέρια του Φερέρ. Αν διαχειριστεί σωστά αυτό το ρόστερ μέχρι τον Ιανουάριο, όταν θα έχει την ευκαιρία για τις αναγκαίες διορθώσεις, ώστε να αποκτήσει ικανό βάθος σε όλες τις θέσεις, ο Ισπανός θα περάσει την πρωτοχρονιά με την πολυτέλεια να φτιάχνει σχέδια για το πώς θα διαχειριστεί την ανάδειξη της ΑΕΚ σε πρωταθλήτρια χειμώνα.
Η ΑΕΚ επιστρέφει από την Ξάνθη με τον ενθουσιασμό για την απόδοση του Παπασταθόπουλου, το χαμόγελο που προκαλούν η εμφάνιση του Ζεράλντο, τα καλά δείγματα του Ράμος, το γκολ του Μπλάνκο, η κλάση του Ριβάλντο, ο ζεστός Ζούλιο Σέζαρ. Και την ανακούφιση που προκαλεί η σκέψη ότι ο Μορέτο ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα, μπήκε στο ματς και βοήθησε την ΑΕΚ περισσότερο από όσο περίμεναν ακόμη και οι συμπαίκτες του. Δεν μπορεί όμως να μην σκέπτεται την κούραση του Αρουαμπαρένα και τον προβληματισμό για την κάλυψη του κενού που αφήνει, όποτε λείπει, ο Ζήκος.
Ο βασικότερος προβληματισμός της ΑΕΚ του +6 από τον Ολυμπιακό και του +5 από τον Παναθηναϊκό όμως πρέπει να είναι άλλος: η ΑΕΚ των προηγούμενων ετών συνήθιζε να τα θαλασσώνει πάνω που έφερνε την κατάσταση στα χέρια της. Η ΑΕΚ της σεζόν ’07-’08 έχει μάθει να αντέχει το βάρος της κορυφής; Η απάντηση από τον Σέρα και τους παίκτες του στα επόμενα παιχνίδια.