Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Οι τιμές των εισιτηρίων

Αυτή η γωνιά δημιουργήθηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να συζητάμε καλύτερα. Ξεχώρισα ορισμένα από τα μηνύματα που δέχθηκα σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στη SportDay πριν από τον αγώνα της εθνικής ομάδας.
Ο Παύλος θίγει το ζήτημα της πολιτικής της ΕΠΟ στα εισιτήρια.

«Διάβασα τη σημερινή σου στήλη και σε άκουσα και στο ραδιόφωνο μετά τον αγώνα και πραγματικά δηλώνω την έκπληξή μου για την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζεις όσους δεν πήγαν σήμερα «κακομαθημένους ποδοσφαιρόφιλους». Δεν ξέρω πως ακριβώς έχεις δει το όλο θέμα της επιλογής του ΟΑΚΑ, αλλά για μένα, η ΕΠΟ θα έπρεπε να σεβαστεί το γεγονός ότι ο μέσος φίλαθλος θα πρέπει να έχει δικαίωμα να δει αυτή την ομάδα χωρίς την ανάγκη να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό.
Αν η ΕΠΟ ήθελε ένα γήπεδο γεμάτο «ασχέτως καιρικών συνθηκών», όπως πολύ καλά έγραψες, ίσως να έπρεπε να μη βάλει τιμές στα €50 και €80. Πολλοί φίλοι με τους οποίους επικοινώνησα λίγες ώρες πριν την έναρξη μου είπαν ότι τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά και σε κάτι τέτοιο συμφωνώ όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις κι εγώ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια ομοσπονδία που θέλει να γεμίσει ένα γήπεδο 65.000+ θέσεων βάζει αυτές τις τιμές.
Αν η ΕΠΟ ήθελε πραγματικά να γεμίσει το ΟΑΚΑ σήμερα, ας έβαζε γενική είσοδο €10 με τις κεντρικές θύρες στα €20-€25. Τότε, ναι, όποιος δεν πήγαινε στο γήπεδο θα ήταν πραγματικά αδικαιολόγητος. Το να κρίνεις όμως το φίλαθλο κοινό τόσο αυστηρά, ενώ πρωτύτερα δεν έχει κρίνει ΚΑΝΕΙΣ στην εφημερίδα που εργάζεσαι την πολιτική της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο θέμα, είναι λίγο αντιφατικό.
Αν ο αγώνας γινόταν στο Καραϊσκάκη, για το οποίο πολλές φορές γίνεται μάχη για να βρεις εισιτήριο, ναι θα έλεγα ότι υπάρχει μια δικαιολογία. Αλλά το ΟΑΚΑ Βασίλη μου δε γεμίζει με αυτή τη λογική. Δεν φέρνεις κόσμο κοντά στην Εθνική αν κάθε αγώνα το βλέπεις καθαρά εισπρακτικά. Φέρνεις κόσμο όταν δείχνεις ότι αγαπάς την ομάδα και εκτιμάς το φίλαθλο που θα προτιμήσει να τη στηρίξει.
Η πολιτική της Ομοσπονδίας για τον αγώνα με τη Βοσνία σίγουρα κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερους (από αυτούς που εσύ αποκαλείς) «κακομαθημένους ποδοσφαιρόφιλους».