Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Ζήτημα εθνικής σημασίας


Ο προβληματισμός για το ενδιαφέρον που δείχνει ο Τύπος για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο ελληνικός. Συμβαίνει και σε καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες. Στην Ισπανία έγινε μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες ημέρες λόγω της επιλογής του αθλητικού Τύπου να δώσει μεγαλύτερη σημασία στα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.
Είναι αμέτρητες οι φορές που έχω δεχθεί παράπονα από τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για την επιλογή των media να μην δίνουν μεγάλη σημασία πριν από τους αγώνες. Ενα από τα επιχειρήματα που τους δυσαρεστεί είναι αυτό που τους προβάλουμε σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος που δείχνει το αναγνωστικό κοινό. «Το κοινό αγοράζει αυτό που εσείς του προσφέρετε», απαντούν συνήθως. Πιθανόν να έχουν δίκιο. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι η ελληνική φίλαθλη κοινωνία δεν είχε μάθει να δίνει μεγάλη σημασία στην εθνική, επειδή αυτή δεν είχε καταφέρει πολλές φορές να τραβήξει τα φώτα επάνω της.
Και όπως συχνά καταλήγουν οι συζητήσεις μας με τους ποδοσφαιριστές, «αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που αφήνει η δική μας γενιά, αυτή του Euro 2004-2008 προς τις επόμενες. Το ότι κάναμε τους Ελληνες να ζεσταθούν, να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την εθνική ομάδα».