Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Η κακή ελληνική νοοτροπία


Χαίρομαι πάρα πολύ που το σημερινό μου άρθρο στη SportDay στάθηκε αφορμή για να λάβω πολλά μηνύματα από «κανονικούς» ανθρώπους, δηλαδή από χαρακτηριστικά παραδείγματα του μέσου Ελληνα ποδοσφαιρόφιλου.
Ορισμένοι από εσάς θίγετε το θέμα των ακριβών εισιτηρίων. «Πώς να πάω στο ΟΑΚΑ, όταν για μια θέση με σχετικά καλή οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο χρειάζομαι 30 ή 50 ευρώ;», μου έγραψε ένας από εσάς, ο Σωκράτης. Αυτό ακριβώς επισημάναμε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της SportDay, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικό εμπόδιο τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Βοσνία, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές ήταν απογοητευμένοι με τη διαπίστωση ότι μόνο 2 από τις 13 καθημερινές αθλητικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας αφιέρωσαν το πρωτοσέλιδό τους στον αγώνα της εθνικής ομάδας. Κι αυτό δεν το σημειώνω για να καμαρώσω για την εφημερίδα στην οποία εργάζομαι. Εχουμε κάνει κι εμείς το ίδιο λάθος στο παρελθόν.
Η άποψή μου είναι ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε πολλή καλύτερη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από αυτή που μας αξίζει. Και δυστυχώς από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε κάνει ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αλλαγής της νοοτροπίας της ελληνικής φίλαθλης κοινωνίας.