Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Time for pay back Mr. Levy...


Βλέπαμε το βράδυ της Δευτέρας το Τότεναμ - Αστον Βίλα με τον Μιχάλη Τσόχο. Τον άκουγα να μου λέει πόσο μεγάλη εντύπωση του προκαλεί το κακό ξεκίνημα της Τότεναμ, η οποία έχει συγκεντρώσει μόλις 6 βαθμούς σε 8 παιχνίδια και βρίσκεται στην 18η θέση της Premier League. Πρόκειται για την ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα το περασμένο καλοκαίρι στην Αγγλία, περίπου 70 εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί, δίχως να αφήσει να της φύγουν οι παίκτες αξίας που διέθετε.
Δίχως να ασχολούμαι ιδιαίτερα με την παρατήρηση της πορείας της Τότεναμ, που ξοδεύει πολλά και δεν πετυχαίνει τίποτα τα τελευταία χρόνια, γνωρίζω καλά το μυστικό της αποτυχίας της: Daniel Levy. Επί περίπου 5 χρόνια ερχόμουν συχνά σε επαφή με τον managing director της Enic, τον πρόεδρο της Τότεναμ όπως και με τον Mathew Collecott, τον οικονομικό διευθυντή των Spurs σήμερα. Μέσα από δεκάδες συνομιλίες που είχα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια με αντικείμενο την ΑΕΚ ήταν πολύ εύκολο να διαπιστώσω ότι δεν είχαν αντίληψη του ποδοσφαίρου.
Τον καιρό της παντοδυναμίας του στην ΑΕΚ ο Levy δεν είχε την όρεξη να παρακολουθεί ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Αγνοούσε τότε βασικούς κανόνες του παιχνιδιού και είχε πλήρη άγνοια για το management μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας.
Δεν μπορώ να κρύψω ότι χαμογελώ όποτε διαβάζω στον αγγλικό Τύπο για τις γκάφες που κάνουν ο Levy και η παρέα του. Θυμάμαι πόση ενέργεια ξόδευα για να εξηγήσω σε αυτό το τυπάκι με τα διπλώματα από το Cambridge University πόσο πόνο προκαλούσε σε εκατοντάδες χιλιάδες ΑΕΚτσήδες με τα καμώματά του και πόσο χαμένα πήγαιναν τα πολλά λεφτά που έδιναν, τον πρώτο καιρό, για την ΑΕΚ. Time for pay back...