Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Ντέιβιντ, δείξε μας πώς γελάει η Βουγιουκλάκη...


Είναι στιγμές που η αμερικανιά των αμερικάνων σε τρελαίνει. Οι ρεπόρτερ που καταγράφουν κάθε κίνηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ, βρήκαν τον Αγγλο σούπερ σταρ μπροστά τους σε μια ακόμη συνέντευξη Τύπου των LA Galaxy. Και επειδή έχουν ήδη βαρεθεί να συζητούν μαζί του για ... soccer, το 'ριξαν στα καλλιτεχνικά. Τον είχαν ήδη ακούσει να μιλά για τον Μέσι, για τον οποίο χρειάστηκε να εξηγήσει ότι παίζει στη Μπαρτσελόνα και ότι είναι αυτός που αποκαλείται γιος του Μαραντόνα, τον είχαν ήδη ρωτήσει για τη συνάντησή του με τον Νέλσον Μαντέλα και είχαν εισπράξει την ρηχή απάντηση για το πόσο ωραία αισθάνθηκε που του έπιασε το χέρι μια τόσο ιστορική μορφή. Ηταν η ώρα να μπουν σε πιο ενδιαφέροντα πεδία.
«Είχες πει ότι θα ήσουν καλλιτέχνης αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής. Καταπιάνεσαι καθόλου με την τέχνη τελευταία;», ήταν η ερώτηση.
«Βέβαια, ποτέ δεν σταμάτησα. Κι ο γιος μου ο Μπρούκλιν έχει την ίδια τρέλα. Του αρέσει να ζωγραφίζει. Και μου ζητά να του ζωγραφίζω καρτούν. Μ' αρέσει πολύ να το κάνω. Αντιγράφω, ξεπατικώνω τον Μίκι Μάους και τα κρεμάμε στους τοίχους του δωματίου του», η απάντηση του Ντέιβιντ.
«Μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά από αυτή την τέχνη. Η πώληση των «αυθεντικών αντιγραφών» του Μίκι Μάους με την υπογραφή Ντέιβιντ Μπέκαμ θα σου έφερνε εκατομμύρια δολάρια. Ολοι θα θέλαμε μια αυθεντική ζωγραφιά σου», ήταν το σχόλιο δημοσιογράφου.
Τι να πει κι ο Μπέκαμ; «Αν έχεις δίκιο, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνω μερικά σχέδια τώρα που δεν παίζω»...
Πρέπει να πω, επειδή έχω συναντήσει τον Μπέκαμ σε περίοδο που η Beckhamania ήταν σε πλήρη έξαρση, ότι συμμετείχε σε συζητήσεις έντονου προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, απαντώντας σε ερωτήσεις κορυφαίων Αγγλων σχολιαστών, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι βαριέται. Πώς αντέχει σήμερα στα 32 του χρόνια να συμμετέχει σε συζητήσεις για την αυθεντική ξεπατικούρα του Μίκι Μάους; Live the american dream...