Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα αν δεν αλλάξουν οι προδιαγραφές του ποδοσφαίρου




Μολονότι η υπόθεση είναι ακόμη πολύ ζεστή, όσο η επιχείρηση "καθαρό ποδόσφαιρο" είναι σε εξέλιξη, αρχίζει να γίνεται καθαρή η διάθεση με την οποία επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα οι διοικήσεις του κράτους κα του ποδοσφαίρου. Ο στόχος της Πολιτείας είναι κοινός με τον στόχο της ΕΠΟ: δεν επιδιώκουν να "καθαρίσουν" τις μεγάλες ομάδες, να υποβιβάσουν κάποια από αυτές. Προσπαθούν να εξοντώσουν τα μέλη του υποκόσμου του ποδοσφαίρου, δηλαδή αυτούς που πουλούσαν προστασία στην αγορά αυτή. Με την αντίληψη ότι αν καταφέρουν αυτό, να εξοντώσουν τη σπείρα που πουλούσε προστασία, κι αν καταφέρουν να αλλάξουν τις προδιαγραφές του παιχνιδιού, θα αναγκάσουν τους επιχειρηματίας της αγοράς να παίξουν με άλλους, καθαρούς όρους στο παιχνίδι.

Στο κεφάλι της διοίκησης του κράτους και του ποδοσφαίρου, το επόμενο πρωτάθλημα δεν πρέπει να αρχίσει προτού αλλάξουν οι προδιαγραφές και φυσικά προτού βγει άκρη με τις αθλητικές ποινές. Γι' αυτό και δεν θα είναι έκπληξη να μην επιτρέψει η κυβέρνηση στο πρωτάθλημα να ξεκινήσει. Βιασύνη υπάρχει μόνο στη Superleague, να ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου. Οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα να καθυστερήσουν τη σέντρα για έναν, δύο ή και παραπάνω μήνες.

Οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν πιάσει δουλειά για να πάρουν αποφάσεις για παράγοντες και ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η διοίκηση του κράτους δεν βιάζεται. Πιθανόν επειδή γνωρίζει ότι οι επόμενες αποκαλύψεις των ερευνών θα γεννήσουν νέες περιπτώσεις αθλητικών ποινών. Φαίνεται ότι η υπόθεση έχει μόλις αρχίσει...