Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στημένα παιχνίδια: η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν ποτέ τα αθλητκά media

Μια συζήτηση λίγων λεπτών με τρεις περιπτεράδες δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της ευκαιρίας που έχουν μπροστά τους, εδω και τρεις μέρες, οι αθλητικές εφημερίδες να ξανακερδίσουν αναγνώστες. Ο χείμαρρος των εξελίξεων και των πληροφοριών σχετικά με την επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανάγκη στους φιλάθλους για ενημέρωση και, κυρίως, κατανόηση όσων συμβαίνουν στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Κι όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι που έμοιαζε το πιο αδιάφορο όλων των εποχών.

Τα αθλητικά media έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους. Είναι πολύ απλό: διαλέγουν μεριά, αποφασίζουν τι ποδόσφαιρο θέλουν να βλέπουν και να εμπορεύονται και αναλόγως πράττουν.

Η εισαγγελέας των αποκαλύψεων αναρωτιώταν μήνες τώρα για τη στάση που θα κρατούσαν τα αθλητικά media στην υπόθεση αυτή, ειδικά όταν θα άρχιζε να καίει η μπάλα. Για την ώρα μένει, μένουν όλοι, σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι. Είναι σαφές ότι οι αρχές και η Πολιτεία θέλουν μαζική συμπαράσταση από τους Έλληνες για να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Είναι η ώρα που οι Έλληνες αποφασίζουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε. Πάνω στην ώρα που αποφασίζουμε σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε.

Ανέκαθεν πίστευα ότι τα αθλητικά media είχαν ανάγκη μιας ευκαιρίας για να εκπέμψουν το μήνυμά τους για το ποδόσφαιρο που θέλουν να βλέπουν στην αγορά τους. Ευκαιρία σαν αυτή δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Εύχομαι να την αρπάξουμε. Για να κάνουμε επιτέλους κανονκή αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα.