Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μόνο στα χέρια των ξένων θα ξαναγεννηθεί το πρωτάθλημα


Μήνες πριν έγραφα στην "Εξέδρα" και σε αυτό το blog ότι η μόνη οδός για τη διοργάνωση ενός πιο ασφαλούς και καθαρού πρωταθλήματος είναι αυτή που περνά μέσα από την ΕΠΟ. Και τότε, όπως και τώρα, υποστήριζα αυτή τη λύση διότι δεν είχα, όπως δεν έχω, καμιά εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, τους συνέταιρους του πρωταθλήματος. Κι όχι επειδή είχα ή έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των προσώπων που διοικούν την ομοσπονδία. Σήμερα συνειδητοποιώ ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο η διοργανώτρια. Κι όλο αυτό που συμβαίνει, σε αυτό το έσχατο κατάντημα που έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία. Μόνο που δεν υπάρχουν πρόσωπα για να την εκμεταλλευτούν.

Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται restart με νέα settings. Χρειάζεται όμως και εμπιστοσύνη και υποστήριξη. Και επειδή δεν υπάρχουν πρόσωπα στην ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου, καιρός είναι να προχωρήσουμε σε αυτή την παραδοχή, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, μήπως και το λύσουμε. Ο πρόεδρος της Superleague αναφέρθηκε σήμερα στο κόστος λειτουργίας του συνεταιρισμού. Τέσσερα εκατ. ευρώ. Ας τα αντέξουν για δύο τρία χρόνια ακόμη λοιπόν, αλλά ας τα δώσουν επιτέλους σε μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτό, στη διοργάνωση αξιόπιστων και ασφαλών πρωταθλημάτων. Ας δώσουν την εργολαβία σε μια ξένη εταιρεία, από αυτές που έχουν βάλει τις υψηλές προδιαγραφές με τα iso γνησιότητας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή τις διοργανώσεις της UEFA. Τι στο καλό, εδώ ξεπουλάμε όλη τη χώρα, το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου θα κωλώσουμε να δώσουμε στους ξένους, που θα είναι και για καλό;

Με Ελληνες, αυτούς τους Ελληνες, το ποδόσφαιρο, όπως πανηγυρικά αποδείχθηκε, δεν θα γίνει ποτέ ποδόσφαιρο. Ωρα να καλέσουμε τους ξένους, να τους πληρώσουμε και να μας κάνουν τη δουλειά, για να μας μάθουν τη δουλειά. Θα είναι τα μόνα χρήματα που δεν θα κλαίμε. Διότι θα μάθουμε επιτέλους ποδόσφαιρο.