Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Ολυμπιακός που εκπλήσσει την αγορά με την υπομονή του





Σε μια συζήτηση με τον συνεργάτη ενός ατζέντη που κάνει δουλειές με τον Ολυμπιακό είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω όσα αντιλαμβάνομαι ότι έχει στο κεφάλι της η διοίκηση του πρωταθλητή, δηλαδή τους λόγους που την οδηγούν στην επιλογή να βαδίζει αργά και προσεκτικά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν.

Δεν είναι μόνο τα πολλά ανοικτά ζητήματα με τους δεκάδες ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ξέρει τι θα κάνει μαζί τους. Ούτε μόνο η επιθυμία της διοίκησης να δει πρώτα ποιους θα πουλήσει προτού προχωρήσει στις αγορές. Είναι και οι τιμές που πέφτουν στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία άλλωστε επηρεάζει έως και ορίζει τις τιμές των άλλων αγορών του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός, η μόνη ελληνική ομάδα που κρατάει λεφτά στα χέρια της, πράττει σοφά. Περιμένει να πέσουν κι άλλο οι τιμές για να πάρει φτηνότερα τα εργατικά πόδια. Μου ανέφεραν ως παράδειγμα την υπόθεση ενός ποδοσφαιριστή, του οποίου η τιμή έχει πέσει σε διάστημα 10 ημερών κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ. Για ποιό λόγο να βιαστεί ο Ολυμπιακός.

Στους ατζέντηδες προκαλεί μεγάλη εντύπωση το πόσο ακούει ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές τον προπονητή του. Διότι αυτή δεν είναι η συνηθισμένη ελληνική πρακτική. Το αντίθετο. Είναι εντελώς ασυνήθιστη. Είναι ένα από τα βαρίδια που κρατούν δεκαετίες τώρα τις ελληνικές ομάδες καρφωμένες στο χαμηλότερο σημείο του ευρωπαϊκού εδάφους. Είναι ένας λόγος για να αισιοδοξεί ο φίλος του Ολυμπιακού ότι αυτό που θα βλέπει το φθινόπωρο θα είναι καλύτερο από αυτό που έβλεπε τον περασμένο χειμώνα.

Πέρα από όλα τα άλλα ο Ολυμπιακός πρέπει να ξέρει και το τηλεοπτικό έσοδο της νέας σεζόν. Διότι το νούμερο επηρεάζει τον μεταγραφικό προϋπολογισμό του. Κι όσο δεν κλείνει η συμφωνία, τόσο θα κάνει κράτει στα έξοδα για ψώνια.