Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οταν οι Ελληνες απέρριψαν τον Βίλας Μπόας


Πριν από μήνες έγραφα σε αυτό το blog για την τύχη που θα είχε ο Αντρές Βίλας Μπόας αν είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει ή να δώσει ώθηση στην καριέρα του περνώντας από έναν ελληνικό πάγκο. Είχα την βεβαιότητα ότι ουδείς θα έδινε σημασία στο βιογραφικό ενός 30άρη προπονητή και ότι ουδείς θα του έδινε την ευκαιρία.

Προχθές έτυχε να μου διηγηθούν τη σύντομη ιστορία με το άδοξο τέλος σχετικά με την παρά λίγο ατυχία που θα είχε ο Πορτογάλος προπονητής, όταν προ διετίας προτάθηκε σε μια ελληνική ομάδα. Την πρόταση - εισήγηση έκανε, μέσω ενός ατζέντη, ο Γιάσμικο Βέλιτς. Τον ρώτησε ο ατζέντης αν έχει υπόψη του έναν νεαρό και φιλόδοξο προπονητή που θα είχε τη διάθεση να αναλάβει μια ομάδα της Superleague. Και ο Βέλιτς, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν ανακαλύψει τον Βίλας Μπόας προτού αυτός φτάσει να καθίσει στον πάγκο της Πόρτο, τον συμβούλεψε να προτείνει τον Πορτογάλο. Παρ' όλο που και αυτός, επειδή μας έχει μάθει, τους Ελληνες, καλά, ήταν περίπου βέβαιος ότι η διοίκηση της ομάδας θα απέρριπτε δίχως σκέψη την περίπτωση αυτή.

Ευτυχώς για το ποδόσφαιρο, αυτό συνέβη. Η ελληνική ομάδα δεν ασχολήθηκε καν με την περίπτωση του Βίλας Μπόας. Κι έτσι δεν βρέθηκε η ελληνική παγίδα στον δρόμο του Πορτογάλου προπονητή, που σήμερα ανακοινώθηκε από την Πόρτο. Ελα μωρέ, τι να ξέρει από μπάλα το πιτσιρίκι, που ήταν και άμπαλο και δεν έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής; Αν δεν έχει άσπρα μαλλιά, ο κόουτς δεν κάνει...