Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΟ σηκώνει τα ρολά, τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα




Προσπαθώ, μάταια, να καταλάβω για ποιο λόγο αποφασίζει η ΕΠΟ να βγάλει το λουκέτο και να σηκώσει ξανά τα ρολά του ποδοσφαίρου τη στιγμή που όχι μόνο δεν φαίνεται να έχουν λυθεί τα προβλήματα και να έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια, αλλά μοιάζει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Με εξαίρεση την πιθανότητα να έχει λάβει οδηγία από την UEFA, η οποία έχει πάρει το τμόνι και τον καθοδηγεί προς την επίλυση των προβλημάτων, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή την επιλογή του Σοφοκλή Πιλάβιου. Εκτός και αν αποφάσισε να προχωρήσει σε μια θορυβώδη αποχώρηση από την ΕΠΟ. Οι συνεργάτες του όμως εμφανίζονται βέβαιοι για το αντίθετο, σίγουροι ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει και να το παλέψει.

Σε μια συζήτηση με έναν πολύ καλό πελάτη του ποδοσφαίρου, από αυτούς που αγοράζουν ακριβό εισιτήριο διαρκείας, πήρα ακόμη μια επιβεβαίωση της μεγάλης αποστροφής της κοινωνίας των ποδοσφαιρόφιλων προς την ελληνική έκδοση του ποδοσφαίρου. Δεν είχε κανέναν αθλητικό λόγο να εγκαταλείψει το διαρκείας του, η ομάδα του είχε επιτυχημένη σεζόν. Εκείνος όμως, ένας άνθρωπος με κοστούμι, δουλειά και οικογένεια νιώθει ότι αυτό που συμβαίνει πλέον στα ελληνικά γήπεδα δεν τον αφορά, ούτε τον εκφράζει. Θα φυλάξει τα λετά του για ένα ταξίδι champions league, και μάλιστα από τα πρώτα, όσο θα υπάρχει ακόμη η συνθήκη Σενγκεν να γλιτώνει τους Έλληνες από την ταλαιπωρία και την ντροπή της αποβολής.

Κουρασμένοι, εξαντλημένοι από όλο αυτό που συμβαίνει στη ζωή μας, έχουμε παρατήσει το ποδόσφαιρο στη μοίρα του. Κι ας νιώθουμε ότι αυτό που έρχεται, έτσι όπως το πάει ο κόσμος του ποοσφαίρου, θα είναι το πιο κακό πρωτάθλημα που φανταζόμασταν ότι μπορεί να μας συμβεί.