Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Και μετά αναρωτιούνται πώς κάνουν sold out τα ισπανικά γήπεδα…

Αυτό, το σημερινό εξώφυλλο της Marca είναι ένα κλασσικό δείγμα του τρόπου που αντιμετωπίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο τον αθλητικό Τύπο. Παραμονές του τελικού του Europa League η Ατλέτικο Μαδρίτης άνοιξε τα αποδυτήριά της σε μια εφημερίδα. Και φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Η εβδομαδιαία παρουσία των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ, της Ατλέτικο, της Μπαρτσελόνα στις ισπανικές εφημερίδες είναι καθεστώς ετών. Προκύπτει ως περίπου μια συμβατική υποχρέωση των συλλόγων. Διότι αυτοί, οι Ισπανοί, σε αντίθεση με τους Ελληνες, αντιλαμβάνονται καλά την αξία της προβολής των ποδοσφαιριστών τους, της θετικής προβολής της δραστηριότητας της ομάδας, της επικοινωνίας των παικτών με τον αναγνώστη, η οποία έχει γίνει πλέον διαδραστική.

Στην Ελλάδα ζούμε ακόμη στην εποχή που τα media φτύνουν αίμα για να ανοίξουν το κεφάλι των ΠΑΕ για την σταθερή παρουσία των ποδοσφαιριστών. Πάλι καλά που εμφανίζονται και φιγούρες σαν τον Τζιμπρίλ Σισέ, που έχουν αντιληφθεί τη σημασία και την αξία της επικοινωνίας, για να ανοίξουν λίγο τα μάτια και το μυαλό των Ελλήνων...