Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα τρομάζει τους τουρίστες

Ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του σημερινού φύλλου της «Εξέδρας» βοηθά μέσα σε λίγα λεπτά τον αναγνώστη να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό η οικονομική κρίση, οι συνέπειές της και το τραγικό συμβάν της περασμένης Τετάρτης.

Οι Ελληνες αθλητές που δουλεύουν στο εξωτερικό έχουν διηγηθεί στην «Εξέδρα» όσα έχουν ακούσει στις χώρες που βρίσκονται για την Ελλάδα. Μέσα από τη διήγησή τους κανείς αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα είναι μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής καταστροφής. Είναι ολοφάνερο ότι οι τουρίστες θα της γυρίσουν την πλάτη αν νιώσουν ότι πρόκειται να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα, ή ότι πρόκειται να κάνουν συναλλαγή με μια χώρα υπό πτώχευση.

Διάβασα στο «Βήμα» ότι παρατηρείται ήδη το πρώτο κύμα ακυρώσεων. Διάβασα επίσης ότι συνεδρίασε το δ.σ. του ΕΟΤ για να διαχειριστεί την κρίση. Εδώ και δεκαετίες αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το υπουργείο Τουρισμού ως λεπτομέρεια και να παραδίδεται μονίμως σε δευτεροκλασάτα στελέχη των κυβερνήσεων. Είναι πασιφανές ότι αν δεν κάνει κάτι άμεσα η κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα, το καλοκαίρι θα είναι τουριστικά το χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Αν το αντιλαμβανόμαστε αυτό μέσα από μια μικρή έρευνα οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, δεν θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει και ήδη αντιμετωπίσει αυτοί που έχουν την ευθύνη προβολής της χώρας στο εξωτερικό;