Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η πιο ακριβή εγκυκλοπαίδεια του Μουντιάλ δωρεάν από την "Εξέδρα"


Με κάνουν πολύ χαρούμενο τα μηνύματα που παίρνω λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της προσφοράς που σας ετοιμάσαμε, στην «Εξέδρα των σπορ», παραμονές του Μουντιάλ.
Από την πρώτη στιγμή που ανακάλυψα την προοπτική να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας όλες τις συμπληρωμένες συλλογές της Panini για το Παγκόσμιο Κύπελλο ενθουσιάστηκα. Οχι μόνο επειδή από πιτσιρικάς κυνηγούσα τα χαρτάκια για να συμπληρώσω τα άλμπουμ, αλλά κυρίως επειδή δίνουμε την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να θυμηθούν και να νοσταλγήσουν τις εποχές που μάζευαν τα χαρτάκια και στους μικρότερους τη χαρά να βάλουν στην βιβλιοθήκη τους την εγκυκλοπαίδεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέσα από 600 σελίδες περνούν μπροστά από τα μάτια του αναγνώστη περίπου 4.000 ποδοσφαιριστές. Δηλαδή όλοι οι σημαντικοί του ποδοσφαίρου των τελευταίων 40 ετών. Μέσα από τις αυθεντικές εκδόσεις, της κάθε εποχής, ο αναγνώστης παίρνει γεύση του lifestyle του καιρού εκείνου, ανακαλύπτει ότι πολλοί από αυτούς που συναντά σήμερα στο ποδόσφαιρο ως προπονητές ή παράγοντες υπήρξαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, συλλέγει στοιχεία για κάθε έναν από αυτούς, την ώρα που κρατά στη βιβλιοθήκη του όλα τα στοιχεία των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή η συλλογή δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο εμπόριο. Και δεν έχει εκδοθεί σε καμιά χώρα πλην της Ιταλίας. Εκδίδεται για πρώτη φορά, χάρη στη συνεργασία της Panini με την «Εξέδρα». Οι συλλέκτες μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της. Οχι μόνο επειδή τους δίδεται μια μοναδική ευκαιρία να βρουν συμπληρωμένα τα άλμπουμ του ’70, του ’74, του ’78, που είναι πολύ σπάνια, αλλά και επειδή αποκτούν μια συμπληρωμένη συλλογή δεκαετιών, η οποία θα κόστιζε στον συλλέκτη αρκετές εκατοντάδες ευρώ αν επιχειρούσε να τη σχηματίσει και να την ολοκληρώσει αγοράζοντας κομμάτια μέσα από ιντερνετικά μαγαζιά. Ενα άλμπουμ του ’70 πωλείται σήμερα περίπου 150 ευρώ στο internet. Μια συμπληρωμένη συλλογή πωλήθηκε προ ημερών για 400 ευρώ.

Τα άλμπουμ προσφέρονται από την «Εξέδρα» σε όλους τους αναγνώστες, δωρεάν, από την Δευτέρα 31 Μαΐου, μαζί με το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας. Και μετά την ολοκλήρωση της σειράς θα σας προσφέρουμε μια κασετίνα για να φυλάξετε τις 10 συλλογές στην βιβλιοθήκη σας. Είμαι πολύ χαρούμενος που η «Εξέδρα» καταφέρνει να κάνει αυτή την προσφορά στους αναγνώστες της. Και πολύ ικανοποιημένος από τα μηνύματα που λαμβάνω από όλους εσάς.