Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επιτέλους, μιλάει ο Ελληνας ποδοσφαιριστής!

Η αφύπνιση και η ενεργοποίηση των ποδοσφαιριστών, και ειδικά αυτών της Superleague είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μαντάτα της εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «πρωτοκλασάτοι» το γύριζαν εδώ και μήνες στο κεφάλι τους. Και για πρώτη φορά εμφανίζεται μια γενιά με πραγματική διάθεση να υποστηρίξει και να δώσει υπόσταση και σημασία στον ΠΣΑΠ, ο οποίος μέχρι σήμερα υπήρχε κυρίως για τις βραβεύσεις και σπανίως υπήρξε για να εκφράσει με πυγμή και τόλμη τα μεγάλα παράπονα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με όσα γράφει σήμερα στην στήλη του στην «Εξέδρα» ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Και εύχομαι αυτή να είναι μια πραγματικά συνειδητή επιλογή των VIP ποδοσφαιριστών και να μην χάσουν τη διάθεση και την όρεξη μετά από έναν δύο μήνες. Σε όποια χώρα της Ευρώπης οι ποδοσφαιριστές έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της δύναμής τους έχουν ήδη καταφέρει να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους «χαμηλόμισθους» παίκτες της 2ης και της 3ης κατηγορίας.

Αν και αυτή η γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που έχουν τέτοια δύναμη και απήχηση χάρη στις επιτυχίες τους και το Euro 2004, δεν καταφέρουν να δώσουν φωνή και υπόσταση στον άβουλο μέχρι σήμερα Ελληνα ποδοσφαιριστή, δεν θα το καταφέρει κανείς.