Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το καλύτερο νέο του ποδοσφαίρου έρχεται από την ΑΕΛ


Πριν από λίγες ώρες ένιωσα τεράστια έκπληξη, όταν βρήκα στο γραφείο μου τον φάκελο μιας πρόσκλησης της ΠΑΕ ΑΕΛ. «Η Λάρισα παρουσιάζει την ερχόμενη Πέμπτη το νέο γήπεδο της ΑΕΛ με τις 38 σουίτες που το κοσμούν», έγραφε η πρόσκληση. Αυτή είναι, μακράν της δεύτερης, η πιο ευχάριστη ελληνική αθλητική είδηση των τελευταίων μηνών. Και έρχεται να δώσει κουράγιο στον κόσμο του ποδοσφαίρου στην πιο δύσκολη εποχή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Αυτό το έργο στέλνει ένα μήνυμα, το οποίο διαλύει διάφορους μύθους της τελευταίας 10ετίας σχετικά με το αν και πώς μπορεί να αποκτήσει γήπεδο μια ομάδα. Αυτό το στολίδι των 16 χιλιάδων θέσεων παραδίδεται αυτή την εποχή στον κόσμο της Λάρισας, αλλά και στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει μάθει να ταλαιπωρείται σε παλιά, αφιλόξενα γήπεδα και σε κρατικά στάδια που δεν κατασκευάστηκαν με ποδοσφαιρικές προδιαγραφές.

Αυτό το γήπεδο είναι ό,τι μεγαλύτερο θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος για μια ομάδα. Γι’ αυτό και ο Κώστας Πηλαδάκης θα έχει κάθε λόγο να καμαρώνει την ερχόμενη Πέμπτη, όταν θα κόβει την κορδέλα.