Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πάλι το ‘πε και το ‘κανε ο Jimmy Jump…



Πιστός στην προκύρηξή του ο Jimmy Jump έκανε το άλμα του στην Eurovision. Ο πιο ωραίος τρελός που έχω γνωρίσει στη ζωή μου με είχε ενημερώσει για το χθεσινό σάλτο του. Επόμενος στόχος, σύμφωνα με το σχέδιο, είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αφρική.

Το website του έχει «πέσει» σήμερα από τις επισκέψεις. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που έχει μηχανευτεί για να χρηματοδοτεί τα ταξίδια του στις εκδηλώσεις που επιλέγει για να σαλτάρει. Ενας ιδεολόγος σαλταδόρος, που δεν έχει σχέση με τους Αμερικάνους που κάνουν την ίδια δουλειά για να βγάζουν χρήματα, βάζοντας χορηγούς που διαφημίζονται στα ρούχα ή στο σώμα τους.

Ο … φιλέλληνας Jimmy Jump, που σάλταρε στον τελικό του Euro 2004 και ανέκοψε τις επιθέσεις των Πορτογάλων, που πήδηξε στον τελικό του Champions League στο ΟΑΚΑ, και δεν πήδηξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 «για να μην χαλάσω την γιορτή των Ελλήνων», έχει στο μυαλό να σαλτάρει κάποια στιγμή και σε ένα ελληνικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αρκεί να υπάρχει ένας πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Ριβάλντο ήταν το κίνητρό του για να έρθει στην Superleague. Τώρα περιμένει τον επόμενο….

Η τρέλα του, που έγινε μέρος ταινίας, ήταν για μερικές μέρες η πιο δημοφιλής στην Ισπανία. Αν και οι συμπατριώτες του, οι Καταλανοί, δεν είναι πολύ περήφανοι γι’ αυτόν…