Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο θρίαμβος του come back του Σισέ είναι μεγάλο παράσημο για την Superleague

Αυτή είναι μια τεράστια νίκη του Τζιμπρίλ Σισέ. Μια μεγάλη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Είναι όμως και το πρώτο παράσημο που βάζει στο στήθος του το ελληνικό πρωτάθλημα στην προσπάθεια που κάνει να πείσει τον φιλόδοξο ποδοσφαιριστή ότι η Superleague δεν είναι νεκροταφείο ποδοσφαιριστών.

Ο Σισέ φτάνει σήμερα να φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της Equipe ως υποψήφιος για την 23αδα του Ντομενέκ για το Μουντιάλ. Έναν χρόνο πριν αυτό θα ήταν ανέκδοτο και η γαλλική εφημερίδα θα έφτιαχνε τέτοιο πρωτοσέλιδο μόνο για πλάκα. Ο Σισέ όμως έχει φτάσει σήμερα να κερδίζει επιθετικούς μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αξίας, όπως τον Μπενζεμά, στη συνείδηση των Γάλλων, οι οποίοι του έδωσαν την πρωτιά στις προτιμήσεις τους σε όλα τα γκάλοπ των τελευταίων ημερών.

Ακόμη και αν ο Σισέ απουσιάζει από τη λίστα που θα αποκαλύψει το βράδυ ο Ντομενέκ, αυτή είναι η πιο καλή ιστορία που κέρδισαν για να διηγούνται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όταν θα προσπαθήσουν να ψήσουν τον επόμενο Σισέ, αλλά και οι τεχνικοί διευθυντές των υπολοίπων ελληνικών ομάδων, όταν θα προσπαθούν να πείσουν έναν φιλόδοξο και όχι «ταβανάτο» ποδοσφαιριστή να προτιμήσει το ελληνικό έναντι ενός άλλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Χάρη στην παρουσία του Σισέ το ελληνικό πρωτάθλημα προβλήθηκε λίγο παραπάνω στην Ευρώπη. Προβλήθηκε πολύ περισσότερο στην Γαλλία, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για κάτι παραπάνω εκτός από τα αποτελέσματα των αγώνων και τον βαθμολογικό πίνακα. Και αυτό είναι κάτι που η Superleague θα το βρει μπροστά της. Το ότι δεν θα ξέρει πώς να το εκμεταλλευτεί είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία.