Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η επιρροή της κρίσης στην κάλυψη του Μουντιάλ


Αυτές είναι οι τελευταίες ώρες της προετοιμασίας των παιδιών που αποτελούν τα μέλη της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται, αφού από αύριο μπαίνουν στο ξενοδοχείο και ξεκινούν τη δουλειά. Λίγη προπόνηση στην Αθήνα, ταξίδι στην Ελβετία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έπειτα Νότιος Αφρική.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου τα παιδιά της Εθνικής συνιστούν σε όσους θα ακολουθήσουν την αποστολή να πάρουν, καλού κακού, δύο ρούχα παραπάνω. Για να μην την πατήσουν, όπως τότε στην Πορτογαλία, που είχαν ταξιδέψει με τη σκέψη ότι θα μείνουν για πέντε – έξι μέρες και εγκαταστάθηκαν εκεί για περίπου έναν μήνα.

Η οικονομική κρίση θα επηρεάσει έντονα την προβολή της οποίας θα τύχει, στην αρχή, η προσπάθεια της Εθνικής. Το υψηλό κόστος ταξιδιού έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλά από τα ελληνικά media. Θεωρώ όμως δεδομένο ότι αν η Ελλάδα ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα, ξαφνικά η Νότιος Αφρική θα γίνει δημοφιλής προορισμός για τους Ελληνες. Και όχι μόνο για τους εργαζόμενους των media.

Η Ελλάδα πάει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Η πιο αξιόπιστη και άξια εμπιστοσύνης από τις εθνικές που παρουσίασε η χώρα στο ποδόσφαιρο. Η κρίση όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κουβέντα στις επιχειρήσεις του Τύπου. Η κάλυψη θα είναι φτωχότερη αυτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, παρ΄ όλο που, σε αντίθεση με το 2006, η Ελλάδα είναι παρούσα.