Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η «Εξέδρα» κάνει sold out, αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε αλλού…

Τις πληροφορίες αυτού του κειμένου δεν θα τις πάρετε από κανένα blog ή website. Διότι οι πηγές των διαφόρων διαρροών σχετικά με την πορεία της «Εξέδρας των σπορ» τώρα παραμένουν κλειστές. Δεν χάνουν. Δεν έχουν διαρροές. Διότι πριν είχαν να διαρρεύσουν, με περισσή ευκολία, αβίαστα, κακά νέα για την εφημερίδα. Νέα που εξυπηρετούσαν τις πηγές και τα συμφέροντα αυτών των πηγών. Τώρα που καλούνται να σημειώσουν ότι η «Εξέδρα» κάνει την καλύτερη συλλεκτική προσφορά στην ιστορία του αθλητικού Τύπου και ότι η απήχηση της προσφοράς την εκτοξεύει κυκλοφοριακά, σιωπούν. Πνίγουν το νέο. Διότι δεν βολεύει τις πηγές τους και τα συμφέροντα των πηγών τους.

Σε κανέναν δεν περίσσεψε ένα σχόλιο για αυτή την προσφορά. Πώς να περισσέψει; Ολοι αυτοί θα έπρεπε να μπουν τώρα στη διαδικασία να εξηγήσουν στους αναγνώστες τους πώς είναι δυνατόν μια εφημερίδα την οποία «έκλειναν» με τα κείμενά τους καταφέρνει σήμερα να κάνει μια από τις πιο ακριβές προσφορές στην ιστορία των αθλητικών εφημερίδων. Ολοι αυτοί πρέπει τώρα να εξηγήσουν πώς μια εφημερίδα καταφέρνει, δύο χρόνια μετά τη γέννησή της, να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων, έστω και για μία ή για μερικές ημέρες. Μια εφημερίδα που δεν προωθείται από ραδιοφωνικό σταθμό, που στηρίζεται μόνο στην ποιότητα του φύλλου που παρουσιάζει κάθε μέρα στο περίπτερο.

Ευτυχώς για όλους εμάς στην «Εξέδρα» περισσεύουν σχόλια από αυτούς που μας ενδιαφέρει: από τους αναγνώστες. Από αυτή τη γωνιά θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που τηλεφωνείτε στα γραφεία μας και στέλνετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα για τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ. Η απήχηση αυτής της προσφοράς είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για την επιλογή μας να κάνουμε αυτή την προσφορά και μάλιστα δίχως να ανεβάσουμε την τιμή πώλησης της εφημερίδας.

Στο σημερινό φύλλο της «Εξέδρας» έγραψα τη σκέψη και την ιδέα όλων εμάς που δουλεύουμε για να σας παραδίδουμε κάθε μέρα μια ευρωπαϊκή αθλητική εφημερίδα:

Το παιχνίδι από την καλύτερη θέση!

Η ανταπόκριση, της οποίας τυγχάνει από χθες το πρωί η συλλεκτική προσφορά της «Εξέδρας των σπορ» έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για μεγαλύτερη διανομή φύλλων. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι τεχνικά δυνατόν να τυπωθεί μεγαλύτερος αριθμός άλμπουμ, αφού αυτά είναι αυθεντικές συλλογές της Panini που έχουν ήδη τυπωθεί στην Ιταλία. Το μόνο που μπορούμε να σας προτείνουμε για την ώρα είναι να ζητήσετε από τον περιπτερά της γειτονιάς να σας κρατά την «Εξέδρα».
Η απήχηση αυτής της προσφοράς έρχεται ως μια επιπλέον απόδειξη που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αυθεντικοί ποδοσφαιρόφιλοι, λάτρεις του αθλήματος, με την κουλτούρα του αθλήματος. Επιλέξαμε αυτή την προσφορά και αποφασίσαμε να την δωρίσουμε σε εσάς δίχως οικονομική επιβάρυνση για να φωνάξουμε, με τον τρόπο αυτό, την ιδέα της «Εξέδρας» για τον αθλητισμό. Για να εξηγήσουμε φωναχτά ότι προσπαθούμε, καθημερινά, να προσφέρουμε στον αναγνώστη μας το παιχνίδι από την καλύτερη θέση. Ότι απευθυνόμαστε σε εσάς, όχι στους άλλους…
Μαζί με αυτή την συλλεκτική προσφορά, ανεκτίμητης αξίας για τα παιδιά και όσους υπήρξαν παιδιά, θα βρείτε τις επόμενες ημέρες στην «Εξέδρα» μια σειρά από ειδικές εκδόσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του αναγνώστη μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής αθλητικής εφημερίδας. Για να σας προσφέρουμε το παιχνίδι από την καλύτερη θέση».


Μείνετε συντονισμένοι στην «Εξέδρα». Εχουμε πολλές ακόμη εκπλήξεις για σας.