Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ωριμότητα του Σάντος και το media game


Οσοι τον ξέρουν καλά εκτιμούν ότι είναι πιο έτοιμος και πιο ώριμος από ποτέ για να αναλάβει μια Εθνική ομάδα. Εκτιμούν ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια, η εξέλιξη του 56χρονου Φερνάντο Σάντος.

Οι συμπατριώτες του ποντάρουν ότι θα καταφέρει να μείνει για χρόνια στον ελληνικό εθνικό πάγκο. Διότι, παρακολουθώντας από μακριά, έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι ο Πορτογάλος προπονητής τυγχάνει καθολικής αποδοχής στην ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου.

Ο Σάντος θα έχει υποστήριξη και συμπαράσταση στην αρχή. Και από τους ποδοσφαιριστές και από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Τα media δεν πηγαίνουν στην αντίθετη πλευρά. Αν όμως ο Πορτογάλος δεν ξεκινήσει καλά θα πληρώσει την έλλειψη διπλωματίας που τον διακρίνει στην επαφή με τα media. Το ίδιο θα είχε πάθει ο Οτο αν είχε ξεκινήσει με ανάποδα αποτελέσματα.

Το καλό στην υπόθεση της σχέσης Σάντος – ΕΠΟ είναι ότι τα στελέχη της ομοσπονδίας ξέρουν πώς παίζεται το media game. Και θα τον βοηθήσουν στη διαχείριση της επικοινωνίας. Η μπάλα όμως θα αποφασίσει για τον Πορτογάλο. Αν ξεκινήσει με νίκες, όλα καλά. Αν του στραβώσουν τα ματς του Σεπτεμβρίου, στην προκριματική φάση του Euro 2012, θα έχει θέμα…

Σκοπεύω να αναφερθώ σε μια από τις επόμενες σημειώσεις μου στην «Εξέδρα» στην ιστορία της σχέσης Σάντος – Εθνική Ελλάδας. Ισως μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του. Για να τηρούμε το πρωτόκολλο του σεβασμού προς τον Οτο.