Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

H «Εξέδρα» ξαναβάζει στην κουβέντα το ποδόσφαιρο

Κάναμε την αρχή με το περιοδικό που αφιερώσαμε στο ταξίδι της εθνικής ομάδας στη Νότια Αφρική. Μια έκδοση που μας έδωσε μεγάλη χαρά με τα σχόλια που αποκόμισε, τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Αύριο (10/06) δίνουμε τη μεγάλη συνέχεια. Με μια έκδοση πολύ υψηλών προδιαγραφών, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εραστών του ποδοσφαίρου, αυτών που θέλουν να αποκτούν γνώση πάνω στην εξέλιξη του αθλήματος στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και αυτών που γυρεύουν τις ευκαιρίες για να στοιχηματίσουν πάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια ειδική έκδοση με την υπογραφή του συνεργάτη μας Γιάννη Χριστόπουλου. Ο κάτοχος διπλώματος UEFA PRO προπονητής πέρασε τις τελευταίες ημέρες καρφωμένος μπροστά στην τηλεόρασή του, για να παρακολουθήσει όλα τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

Ακτινογράφησε την Ελλάδα και τις τρεις πρώτες αντιπάλους της, τη Νότια Κορέα, τη Νιγηρία και την Αργεντινή, αλλά και τα 10 μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέσα από την τεχνική ανάλυσή του παρουσιάζει τις τακτικές και τα συστήματα, τους παίκτες-κλειδιά, την αμυντική και επιθετική λειτουργία των ομάδων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Και προχώρησε ακόμη περισσότερο. Επαιξε το Μουντιάλ στον εξομοιωτή της «Εξέδρας» και προχώρησε σε τεκμηριωμένες εκτιμήσεις για τις ομάδες που θα περάσουν από τις φάσεις των ομίλων και αυτές που θα φτάσουν στην προημιτελική, την ημιτελική και την τελική φάση. Πρόκειται για μια μελέτη που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού αθλητικού Τύπου.

Αυτή η έκδοση, μαζί με την τακτική αρθρογραφία δύο ανθρώπων που έχουν σηκώσει το τρόπαιο, του Φραντς Μπεκενμπάουερ και του Σέζαρ Λουίς Μενότι, οι οποίοι θα αρθρογραφήσουν οκτώ φορές ο καθένας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης για την «Εξέδρα», και την καθημερινή ανάλυση των αγώνων από τον Γιάννη Χριστόπουλο είναι ο τρόπος που σκεφτήκαμε προκειμένου να βάλουμε ξανά το ποδόσφαιρο στην κουβέντα.

Η «Εξέδρα» επιχειρεί μέσα από αυτήν την κάλυψη να βοηθήσει τον αναγνώστη της να αντιληφθεί καλύτερα το παιχνίδι, να κατανοήσει καλύτερα το ποδόσφαιρο, όπως αυτό θα παρουσιαστεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται να έχει πάρει στα χέρια του ο αναγνώστης τον οδηγό της διοργάνωσης. Αυτός έρχεται από την «Εξέδρα» μαζί με το φύλλο της προσεχούς Παρασκευής. Ετοιμάσαμε ένα περιοδικό 116 σελίδων με την παρουσίαση των ομάδων, των γηπέδων, της ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή με όλα όσα πρέπει να έχετε στον χάρτη του Μουντιάλ ώστε να πλοηγηθείτε σωστά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Σας προσφέρουμε αυτή την έκδοση την ημέρα έναρξης του South Africa 2010 για να σας συντροφέψει και να σας βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η «Εξέδρα» προσφέρει τη συλλεκτική εγκυκλοπαίδεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα albums της Panini, που μας έκαναν να γίνουμε και πάλι παιδιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να σας κάνουμε. «Τις περισσότερες φορές έχουμε την τύχη να βλέπουμε το άθλημα του ποδοσφαίρου να αμβλύνει κοινωνικά προβλήματα ή τουλάχιστον να μας κάνει να τα ξεχνάμε για μερικές εβδομάδες. Δεν απαγορεύεται να ελπίζουμε», έγραψε στο χθεσινό (08/06) άρθρο του στην «Εξέδρα» ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αυτό ακριβώς επιδιώξαμε να κάνουμε τούτες τις μέρες: να σας φτιάξουμε λίγο το κέφι με τη συλλογή που έχουμε όλοι αγαπήσει από τον καιρό που ήμασταν παιδιά, τη συλλογή που έχουν ήδη αγαπήσει και τα σημερινά μικρά παιδιά. Η απήχησή της είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία του αθλητικού Τύπου.

Μακάρι να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, όπως έχετε διαπιστώσει μέσα από σειρά καταχωρίσεων με πληροφορίες που σας δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τα albums που χάσατε.

Οπως κάνουμε με συνέπεια από τον Μάρτιο του 2008, προσπαθούμε να σας προσφέρουμε το παιχνίδι από την καλύτερη θέση. Αυτό κάνουμε με το Μουντιάλ, με την ακυκλοφόρητη σειρά της Panini, τις ειδικές εκδόσεις, τις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων μας στη Νότια Αφρική. Ξαναφέρνουμε το ποδόσφαιρο στη συζήτηση.