Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ: Ευκαιρία μοναδική για να γίνει της μόδας ο Ελληνας ποδοσφαιριστής


Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τους πρωτοκλασάτους Ελληνες παίκτες να ευαισθητοποιούνται, επιτέλους, και να φωνάζουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο που αποφάσισαν οι γνωστοί, οι celebrities ποδοσφαιριστές να ασχοληθούν, να δραστηριοποιηθούν, να μιλήσουν για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Είναι σπουδαίο για το ποδόσφαιρο που επιτέλους οι ποδοσφαιριστές ασχολούνται με την ελληνικότητα του πρωταθλήματος, που νοιάζονται να κατοχυρώσουν το δικαίωμα του Ελληνα πιτσιρικά να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο, στα εθνικά πρωταθλήματα και να μην χάνεται επειδή του τρώει τη θέση στο ρόστερ και την ενδεκάδα ένας «ταβανάτος» ξένος, μόνο και μόνο επειδή αυτός δίνει στην αγορά και στο παραεμπόριο του ποδοσφαίρου μεγαλύτερα περιθώρια μίζας ή κέρδους.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν μπροστά τους μια σπουδαία ευκαιρία: Το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα πηγαίνει για δεύτερη φορά στη ζωή της στο ποδόσφαιρο σε Μουντιάλ. Οι παίκτες πρέπει να εκμεταλλευτούν τη στιγμή. Τώρα, που οι Ελληνες θα έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο πάνω στην Εθνική, αυτά τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της φωνής τους. Να φωνάξουν σε κάθε συνέντευξη που δίνουν, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουν χαμένη. Αυτοί, οι διεθνείς, που κατάφεραν να γίνουν χαρτάκια της Panini στην συλλογή του Μουντιάλ, δηλαδή να γίνουν κλασσικοί, είναι οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της συγκυρίας, την ευκαιρία που δίνει η οικονομική κρίση και να κάνουν το ποδόσφαιρο πιο ελληνικό από ποτέ στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Τα media είναι εδώ για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, για να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής να κάνουν μόδα το ελληνικό, το ελληνοποιημένο ποδόσφαιρο. Είναι αυτοί όμως που πρέπει να σύρουν πρώτοι τον χορό. Αν δεν το κάνουν, θα πετάξουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε για να επιβάλουν την παρουσία και την προώθηση του Ελληνα ποδοσφαιριστή.