Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Καιρός για περισσότερο σεβασμό στους Γερμανούς...


Χρόνια τώρα προσπαθώ να καταλάβω γιατί η Γερμανία προκαλεί τόσο μεγάλη αντιπάθεια στο ποδόσφαιρο. Κατανοώ τα συναισθήματα των 50something για τους Γερμανούς, τα οποία δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Οι υπόλοιποι όμως, οι νεότεροι με κάνουν να απορώ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εκτιμά κανείς το γερμανικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός στα γήπεδα, η ποιότητα των συνθηκών διεξαγωγής της Μπουντεσλίγκα, η οικονομία του ποδοσφαίρου. Είναι και η συνειδητή επιλογή να δίνουν χώρο στον ντόπιο ποδοσφαιριστή. Και, στην υπόθεση της Εθνικής, η επιλογή των Γερμανών να εμπιστευθούν Γερμανούς προπονητές και να επιχειρήσουν ανανέωση.

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής ανακαλύψαμε μια φρέσκια ομάδα, με ποιότητα και ταλέντο. Αν είχε μια δυο μεγαλύτερες προσωπικότητες, αυτή η Γερμανία θα ήταν ικανή να σηκώσει στην πλάτη το βάρος της απαίτησης να φτάσει στον τελικό. Είναι όμως ήδη μια επιτυχημένη ομάδα. Πριν από το τουρνουά προκαλούσε την αδιαφορία των αναλυτών. Και «πλήρωνε» 15,5 για κατάκτηση, τον καιρό που αυτή η απόδοση με προκάλεσε και την πρότεινα στους αναγνώστες της «Εξέδρας». Αυτοί που με άκουσαν έχουν σήμερα την ευκαιρία να πουλήσουν αυτή την απόδοση και να βάλουν καλά λεφτά στην τσέπη. Πιείτε και κάτι στην υγειά μου…