Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ναι, ο Ελληνας ποδοσφαιριστής έχει και επίπεδο και χιούμορ

Διάβασα και ευχαριστήθηκα τη συνέντευξη του Γιώργου Σαμαρά στο «VimaMen» που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή με «Το Βήμα». Ευχαριστήθηκα που ένα περιοδικό τέτοιας κυκλοφορίας έδωσε την ευκαιρία σε έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή να αποδείξει ότι το μυαλό του έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από όσο ο μέσος Ελληνας νομίζει, ότι έχει μεγαλύτερες ανησυχίες, ότι έχει επίπεδο, κουλτούρα, χιούμορ.

Μου δίνει μεγάλη χαρά που παρατηρώ όλο και περισσότερα περιοδικά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο, ενόψει Μουντιάλ και επιχειρούν να προβάλλουν θετικά τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Το έχει ανάγκη αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μήπως και συμπαθήσει η αγορά επιτέλους τον Ελληνα ποδοσφαιριστή και αρχίσει να ασχολείται μαζί του.

Στην «Εξέδρα» αντιληφθήκαμε ως υποχρέωσή μας να ετοιμάσουμε ένα περιοδικό αφιερωμένο στην Εθνική ομάδα, στους Ελληνες ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική για να παίξουν σε Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και νοιαστήκαμε να βγάλουμε αυτή την πλευρά των ποδοσφαιριστών, την ανθρώπινη. Θα δείτε τους 23 ποδοσφαιριστές να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο και να απαντούν ο ένας στον άλλο, σε μια μεγάλη, πολύ ανθρώπινη συνέντευξη. Το επίπεδο του Ελληνα ποδοσφαιριστή δεν έχει ανέβει μόνο τεχνικά, αθλητικά. Εχει ανέβει και νοητικά. Και είναι καιρός να το διαπιστώσουμε και να το προβάλλουμε, όσοι εργαζόμαστε στα media.