Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα στο Μουντιάλ, παρέα με την «Εξέδρα»



Τα τηλεφωνήματα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής και τα σχόλια των αναγνωστών μου έδωσαν σήμερα πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την επιλογή μας, στην «Εξέδρα» να εκδώσουμε ένα συλλεκτικό περιοδικό για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Η εικόνα που μου μετέφεραν οι συνεργάτες μου από την σημερινή, τελευταία επί ελληνικού εδάφους προπόνηση της Εθνικής στον Αγιο Κοσμά, με τα παιδάκια που κρατούσαν το περιοδικό της «Εξέδρας» και ζητούσαν από τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν στις σελίδες του, και με τους παίκτες να ξεφυλλίζουν με ευχαρίστηση αυτή την έκδοση ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου τον καιρό που παίρναμε την απόφαση να φτιάξουμε αυτό το περιοδικό. Αυτό το βίντεο, του contra.gr είναι η καλύτερη εικόνα που θα μπορούσα να πάρω...

Η συνέντευξη του Λίονελ Μέσι θα έπρεπε θεωρητικώς να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του περιοδικού. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως ήταν η συνέντευξη που πήραν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής, με ερωτήσεις που υπέβαλαν ο ένας στον άλλο. Σε μια συνέντευξη που αποδεικνύει ότι αυτά τα παιδιά έχουν εκτός από φλόγα και φιλοδοξία για διάκριση στο South Africa 2010 και χιούμορ, και αυτοσαρκασμό, και κουλτούρα και βάθος στη σκέψη τους και διάθεση να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να μας δείξουν την ανθρώπινη πλευρά τους, μακριά από τα ξύλινα και τα σιδερωμένα λόγια.

Κρατώ αυτό που άκουσα από τα παιδιά της Εθνικής σήμερα στο τηλέφωνο, ότι το περιοδικό της «Εξέδρας» θα είναι συντροφιά τους στην βραδινή πτήση προς το Ντέρμπαν. Εύχομαι αυτή η έκδοση να αποδειχθεί γούρικη. Καλή επιτυχία παιδιά!