Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Το Μουντιάλ από την καλύτερη θέση!

Μου δίνουν μεγάλη ικανοποίηση τα σχόλιά σας για την παρουσίαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την «Εξέδρα». Ερχονται να απαντήσουν στους προβληματισμούς μας σχετικά με το τι διαβάζει ο αναγνώστης σε μια έντυπη έκδοση αυτή την εποχή. Και όσα σχόλια φτάνουν σε μένα από τους αναγνώστες επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που κάνουμε, αυτές που μας οδηγούν στην προετοιμασία του καθημερινού φύλλου.

Θεωρώ ότι οι τεχνικές αναλύσεις του Γιάννη Χριστόπουλου είναι η καλύτερη δουλειά που μπορεί να κάνει σήμερα μια αθλητική εφημερίδα. Βοηθούν τον αναγνώστη να πάρει γνώση ποδοσφαίρου, να κατανοήσει και να αντιληφθεί καλύτερα όσα έχει δει προηγουμένως στην τηλεόραση, να πάρει απαντήσεις στα πώς και τα γιατί του παιχνιδιού. Ο προπονητής, που είναι κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος, του UEFA PRO, το οποίο λίγοι Ελληνες κατέχουν, κάνει, κατά την άποψή μου, πολύ καλή δουλειά. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή μας να γίνουμε η πρώτη ελληνική εφημερίδα που έβαλε τεχνική ανάλυση στην παρουσίαση των αγώνων.

Αυτό που δεν χάνω, καθημερινά, στην «Εξέδρα» είναι το blog του Αλέξανδρου Λοθάνο, που βρίσκεται στη Νότια Αφρική από την πρεμιέρα. Δίνει ρέστα ο «Λοθ» στο blogάρισμά του. Μας βάζει στο κλίμα της μεγάλης γιορτής. Ζούμε μαζί του τις καθημερινές περιπέτειές του. Μας μεταφέρει στο Γιοχάνεσμπουργκ και τις άλλες πόλεις που επισκέπτεται. Χαίρομαι πολύ που το διασκεδάζει κι εκείνος. Το blogάρισμα, όχι το ταξίδι στη Νότια Αφρική…

Πολύ σημαντική είναι για μας και η στήλη «World Cup Theory». Την έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα, εκτός από τους τακτικούς συνεργάτες μας Φραντς Μπεκενμπάουερ και Σέζαρ Λουίς Μενότι, ο Πρεσβευτής της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, ο αρχισυντάκτης των «Times» της Νότιας Αφρικής. Και έπεται σημαντική συνέχεια. Μέσα από αυτή τη στήλη ρίχνουμε κοινωνικό, επιχειρηματικό, φιλοσοφικό, ψυχαγωγικό βλέμμα στο Μουντιάλ. Διότι το Μουντιάλ είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και περισσότερο από μια ποδοσφαιρική διοργάνωση.