Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τυχαίο που «πνίγεται» η επιτυχία της «Εξέδρας»; Δεν νομίζω…

Οπως ακριβώς το περιμέναμε… Η αναρρίχηση της «Εξέδρας» λόγω της προσφοράς των albums της Panini είναι σαν να μην έγινε ποτέ για τις στήλες των media. Εξαίρεση, όπως πάντα, στον κανόνα οι «Τυπολογίες» της εφημερίδας «Το Παρόν», τα media του Sport24.gr, η αναφορά και το «μπράβο» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου από τον αέρα του ΣπορFM 94,6. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι αναφορές υπάρχουν μόνο εκεί, έγιναν μόνο από αυτούς. Ενδεχομένως μετά από μια εβδομάδα να προκύψει μια αναφορά και στα media της «Ελευθεροτυπίας». Και τέλος… Δεν θα διαβάσετε, ούτε θα ακούσετε να σχολιάζεται, θετικά ή αρνητικά, αυτή η ενέργεια. Περνάει στα ψιλά γράμματα ή, καλύτερα, στο πουθενά η μεγαλύτερη συλλεκτική προσφορά στην σύγχρονη, τουλάχιστον, ιστορία του αθλητικού Τύπου. Μια αθλητική εφημερίδα πουλάει πάνω από το 70% του τιράζ της και αυτό δεν είναι είδηση, δεν αποτελεί είδηση για εφημερίδες, websites και blogs, τα οποία έχουν θάψει και κακοποιήσει στο παρελθόν την «Εξέδρα των σπορ» με αναπαραγωγή κάθε αληθινής η ψευδούς πληροφορίας, σεναρίου, βρώμας ή βρωμιάς.

Μια αθλητική εφημερίδα με 2 χρόνια ζωής καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη θέση για κάποιες μέρες, να ξεπεράσει εφημερίδες που κυκλοφορούν χρόνια ή και 10ετίες, να προσπεράσει για λίγο έντυπα τα οποία υποστηρίζονται από αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ολο αυτό που συμβαίνει δεν αξίζει μιας αναφοράς. Δεν βρίσκει χώρο σε χάρτινες και ψηφιακές σελίδες. Εκεί που βρισκόταν χώρος μέχρι και πριν από έναν χρόνο για να αναγραφεί ότι η εφημερίδα δεν πουλάει, ότι πωλείται, ότι κλείνει, ότι, ότι, ό,τι ήθελε καθένας να γράψει ή ό,τι του υπαγόρευαν να γράψει.

Τα σημειώνω όλα αυτά ως μια καλή επισήμανση για την ασφαλέστερη πλοήγηση όλων μας στον φανταστικό κόσμο των media και των blogs. Διότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την «Εξέδρα». Στα media συμβαίνει με κάθε μέσο ή δημοσιογράφο που αρνείται να καταβάλει το mediόσημο ή το blogoσημο… Κι αν συμβαίνει αυτό με τα media, σκεφθείτε τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, τους πολιτικούς, τους εφοπλιστές, τους καλλιτέχνες, τους αθλητές.