Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Καμιά φορά, το διάβασμα μετράει


Ο ένας πήγε πολύ καλά διαβασμένος στη Λεωφόρο. Με λογικά επιχειρήματα για τα ρίσκα που προέβλεπε το σχέδιό του. Και με μια πολύ λογική επιλογή: απέναντι στην πιο ξεκούραστη ΑΕΚ, έδωσε το σύνθημα για φουλ επίθεση στην αρχή, στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να προδοθεί από την ενέργειά του.

Ο άλλος πήγε στη Λεωφόρο δίχως να δίνει μεγάλη σημασία στο σχέδιο του αντιπάλου του. Εβαλε στο γήπεδο αυτούς που είχε αποφασίσει να ρίξει πριν ανακαλύψει το πράσινο πλάνο. Ο τρόπος της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε σκεφτεί πως ο Παναθηναϊκός θα πιέσει ψηλά και γι’ αυτό δεν είχε απάντηση.
Ο ένας μπήκε στο ντέρμπι με σχέδιο για τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του. Και έκανε επιλογές που έδειξαν μελέτη. Πριν και κατά τη διάρκεια.
Ο άλλος ξόδεψε ένα ημίχρονο μέχρι να αποφασίσει να αλλάξει πρόσωπα. Εκρινε ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει στο 10’λεπτο, μολονότι οι πρώτες διαπιστώσεις ήταν δυνατά καμπανάκια κινδύνου.
Ο ένας είναι σήμερα ο πιο hot προπονητής στη Super League. Θα ήθελα πολύ να συμμετέχω σε μια συζήτηση με τα πρόσωπα που πριν από 2 μήνες με κοιτούσαν σαν εξωγήινο κάθε φορά που επαναλάμβανα την εκτίμησή του ότι ο Ζοσέ Πεσέιρο δίνει εντύπωση προπονητή που δουλεύει με σχέδιο, καλά και πολύ.
Ο άλλος είναι ο προπονητής που θα περάσει ένα 15θήμερο γεμάτο μυρωδιές αμφισβήτησης. Ο Σέρα Φερέρ θα τις μυρίσει κυκλοφορώντας στον μικρόκοσμο των Θρακομακεδόνων, στην virtual κοινωνία των media, στις τηλεφωνικές κουβέντες των ραδιοφώνων, στην κοινωνία της κιτρινόμαυρης εξέδρας.
Μια καλή εβδομάδα ξεκίνησε για τους: Μάντζιο, Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη, Δημούτσο, Μάτος.Μια κακή εβδομάδα ξεκίνησε για τους: Ζεράλντο, Μάχο, Παπασταθόπουλο, Αρουαμπαρένα, Ζούλιο Σέζαρ. Τι εβδομάδα ξεκίνησε για τον Καλόπουλο και τους βοηθούς του; Η συνηθισμένη…