Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Προβληματισμένοι και κομπογιαννίτες


Την ώρα που οι ελληνικές ομάδες παραπονιούνται για τα πολλά σερί παιχνίδια και περιμένουν πώς και πώς την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικής για να ξεκουραστούν, ο Αρσέν Βενγκέρ προτείνει την κατάργηση της χειμερινής διακοπής των πρωταθλημάτων. Και ο σερ Αλεξ Φέργκιουνσον προτείνει την παράταση της σεζόν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Οι δύο προτάσεις είναι διαφορετικές. Αμφότερες όμως στοχεύουν στην επιμήκυνση της αγωνιστικής σεζόν. Οι μάνατζερ των ευρωπαϊκών κλαμπ που έχουν ήδη συγχρονιστεί με την αντίληψη της ποδοσφαιρικής μπίζνας επιχειρούν να βρουν τρόπους αύξησης των εσόδων. Συγχρόνως «ανοίγουν» το εύρος των ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών που διαθέτουν ώστε να είναι έτοιμοι να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν αν τα παιχνίδια γίνουν περισσότερα ή αν η σεζόν φτάσει να κυλά ασταμάτητα.
Η ελληνική Super League δοκιμάζει για πρώτη φορά και μόνο λόγω ανάγκης να δώσει παραστάσεις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αν ο κόσμος βρεθεί στην εξέδρα, η δοκιμή θα αντιμετωπιστεί ως επιτυχημένη και η ανάγκη θα εξελιχθεί σε έθιμο. Το θέμα όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά η απόπειρα γίνεται κατά τύχη κι όχι με σχέδιο. Οπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα.
Μετριούνται στα δάχτυλα τα μέλη της υψηλής κοινωνίας του ελληνικού ποδοσφαίρου που νοιάζονται για την ανάπτυξη, τη βελτίωση, την πρόοδο του πρωταθλήματος. Ακόμη και αυτοί που θα ‘πρεπε να το αντιμετωπίζουν ως επιχείρηση που τους φέρνει κέρδη δεν έχουν την ανησυχία να προβληματιστούν πάνω στη βελτίωσή του. Πάνω που, λόγω των συμμετοχών στα ευρωπαϊκά κύπελλα και της εντυπωσιακής πορείας της Εθνικής πιστέψαμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχίζει να κάνει βήματα προς τα εμπρός, έρχονται τα ξένα μηνύματα για να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.