Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Η ελληνική λογική στο ποδόσφαιρο


Την πρώτη φορά που είχα ακούσει το «εσείς οι Ελληνες δεν έχετε λογική στο ποδόσφαιρο», από τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, έναν Σέρβο προπονητή που πέρασε για λίγο από την ΑΕΚ, είχα ενοχληθεί. Πιτσιρικάς τότε, ένιωσα ότι μας θίγει, δεν το επεξεργάστηκα.
Αρκετά χρόνια αργότερα άκουσα το «οι Ελληνες βιάζεστε να θεοποιήσετε μια ομάδα. Και το ίδιο αβίαστα την πετάτε στα σκουπίδια», από τον Φερνάντο Σάντος. Στον προβληματισμό μου προστέθηκε έπειτα ένα σχόλιο του Οτο Ρεχάγκελ, όταν κάποιος τον ρώτησε αν διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. «Πες μου το αποτέλεσμα του αγώνα να σου φτιάξω την πρώτη τους σελίδα», ήταν η απάντηση που έδωσε προτού ξεσπάσει σε γέλια και συμπληρώσει ότι τον αφήνουν αδιάφορο.
Μέχρι το πρωί της περασμένης Κυριακής ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αισθανόταν περίπου ως ο Μουρίνιο του ελληνικού πρωταθλήματος χάρη σε 6 νίκες. Δύο ημέρες μετά φτάνει να ακούει και να διαβάζει ότι η «φαβορί για τον τίτλο» της περασμένης εβδομάδας ΑΕΚ είναι «χειρότερη ομάδα από την περσινή» μετά το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, στην 8η αγωνιστική.
Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ο Ζοσέ Πεσέιρο έφτανε να αναρωτιέται αν έκανε καλά που ήρθε στην Ελλάδα. Χθες πέρασε την ημέρα της επετείου του γάμου του με την Φατίμα, μια πρώην ηγέτιδα οργανωμένων οπαδών μιας πορτογαλικής ομάδας, κάνοντας σχέδια για μακρά παραμονή στην Αθήνα. Αν μας ζητούσαν να βάλουμε το χέρι στη φωτιά ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα τους βρει, τον Φερέρ και τον Πεσέιρο στην Αθήνα και στις θέσεις τους, πόσοι από εμάς θα το βάζαμε;