Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Ξανάρχισε να χαίρεται το παιχνίδι


Σε ένα από τα τελευταία μου κείμενα στη SportDay είχα κάνει εκτίμηση για το πώς θα κυλήσει η χρονιά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Εκτίμησα ότι στην πρώτη περίοδο που θα παίξει απελευθερωμένος ψυχολογικά θα μας δείξει περισσότερες αρετές από όσες έχουμε δει την τελευταία 2ετία.
Ο καταταλαιπωρημένος ψυχολογικά από τα όσα ακολούθησαν της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ «Σάλπι», που είχε πάψει εδώ και καιρό να χαίρεται το ποδόσφαιρο, δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ότι έχει αρχίζει να ξανακερδίζει αυτό που του έχει λείψει περισσότερο: την ηρεμία για να ξαναβρεί τη χαρά στο παιχνίδι.
Η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη τον έχει ευεργετήσει ψυχολογικά. Το ίδιο συμβαίνει με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Οι δύο επιθετικοί παίζουν πλέον πιο απελευθερωμένοι ψυχολογικά. Το βάρος της πίεσης του «γίνε ηγέτης», «καν’ τα όλα μόνος σου», «καθάρισέ μας το παιχνίδι» έχει πέσει στην πλάτη του «Κάρα». Αν θα σταθεί σε αυτό το ύψος ο Καραγκούνης; Αυτή είναι μια άλλη συζήτηση. Για την ώρα όμως ο Παναθηναϊκός μετρά το πρώτο σημαντικό όφελος: την απελευθέρωση των δύο καλύτερων επιθετικών του.