Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

Τι άλλο να κάνει για να μας πείσει;


Επέστρεφε από τιμωρία. Η κοινή λογική οδηγεί στην εκτίμηση ότι ένας διαιτητής που επιστρέφει από τιμωρία κάνει τα πάντα στα πρώτα παιχνίδια της επιστροφής για να πείσει ότι διατηρεί τις ικανότητες και πληροί τις προδιαγραφές. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις στη διαιτησία για να φτάσει σε συμπέρασμα ότι ο Βασίλης Τεροβίτσας έδωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Παγκρήτιο ένα ακόμη σαφές δείγμα έλλειψης ικανοτήτων. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του μεγαλύτερου εγχώριου πρωταθλήματος διαιτητής άφησε στο παιχνίδι ποδοσφαιριστή (Κουμορτζί) στον οποίο είχε δείξει δύο φορές την κίτρινη κάρτα. Αν είχε κάνει αυτό το σφάλμα σε ένα ντέρμπι, ο 43χρονος λογιστής θα βρισκόταν ακόμη στο γραφείο των διαιτητών, για λόγους ασφαλείας.
Το νέο χτύπημα από τον Τεροβίτσα (στο Εργοτέλης – Πανιώνιος 1-1) έρχεται ως μια επιπλέον απόδειξη στον λόγο όσων επιχειρούν να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι η ηγεσία της διαιτησίας δείχνει ανίκανη να προστατέψει το άθλημα, το πρωτάθλημα και τη διαιτησία. Πόσα λάθη πρέπει να δούμε μέχρι να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγών; Εμείς δεν χρειάζεται να δούμε περισσότερα. Το απογοητευτικό είναι ότι αυτοί που πρέπει, δεν θέλουν να βλέπουν.

Υ.Γ. Εκ των υστέρων διάβασα την επιστολή με την οποία ο Βασίλης Τεροβίτσας γνωστοποιεί την απόφασή του να βγάλει τη σφυρίχτρα από τον λαιμό του. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν το έκανε, θα τον «έπαυε» η ΕΠΟ. Ας την δεχθούμε όμως ως μια πράξη που βοηθά το ποδόσφαιρο. Αρκεί ο αντικαταστάτης του να είναι ένας κανονικός διαιτητής.