Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Ο ανήσυχος κύριος Ζιζού


Οσοι δεν τον συμπαθούν ή έχουν την τάση να αμφισβητούν τις προθέσεις του υποστηρίζουν ότι βρήκε ένα νέο τρόπο για να συνεχίζει να βγάζει χρήματα τώρα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Στηρίζουν το επιχείρημα στην επέκταση του συμβολαίου του με την Adidas και ορισμένους ακόμη χορηγούς. Αν ήθελε, ο Ζιζού θα συνέχιζε να απολαμβάνει τις παροχές των υψηλών συμβολαίων από την πολυθρόνα του σπιτιού του. Θα αρκούσαν μερικά τηλεοπτικά σποτ και η παρουσία του, επιλεκτικά, σε events των χορηγών. Κι όλοι θα ήταν χαρούμενοι.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ήδη κάνει περισσότερα από 30 ταξίδια τον τελευταίο χρόνο για να δώσει χαρά, ελπίδα, ανακούφιση, κίνητρο σε πιτσιρίκια από όλο τον κόσμο.
Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε στο Κάιρο. Σε μια πόλη, στην οποία 200.000 έως και 1.000.000 παιδιά ζουν στους δρόμους, σύμφωνα με την UNISEF. Ταξίδεψε για τα αποκαλυπτήρια ενός σπιτιού που δημιουργήθηκε για να δώσει στέγη σε άστεγα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.
Ακόμη και αν μέσα από αυτές τις δραστηριότητες καταφέρνει να συντηρεί τα υψηλά συμβόλαιά του, ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει αποκτήσει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι νοιάζεται.