Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Ένα συλλεκτικό dvd για τον Σέρα


To dvd του αγώνα με τον Ηρακλή είναι συλλεκτικό για τον Σέρα Φερέρ. Διδακτικό. Αν το χρησιμοποιήσει στις διδασκαλίες προς τους ποδοσφαιριστές, αντλώντας παραδείγματα προς μίμηση και προς αποφυγή, η ΑΕΚ που θα μας παρουσιάζει στο εξής θα είναι μια καλύτερη ομάδα. Αρκεί να κάνει το ίδιο, να διδαχθεί όταν θα καθίσει μπροστά από την τηλεόραση για να ξαναδεί αυτόν τον αγώνα.
Συνήθιζα να ρωτώ «τι κρατάς, τι πετάς από το ματς» τους ρεπόρτερ στην ραδιοφωνική μου εκπομπή. Ο Ισπανός πρέπει να κρατήσει το υψηλότερης ταχύτητας στην ανάπτυξη παιχνίδι της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός από την αστοχία και την έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική επιλογή όμως πρέπει να πετάξει κι άλλα. Και κυρίως να συγκρατήσει εαυτόν στο μέλλον. Ακόμα και με αντιπάλους σαν τον χθεσινό Ηρακλή η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι «μπετόν» αμυντικά όποτε απουσιάζουν συγχρόνως ο Δέλλας, ο Ζήκος και ο Ενσαλίβα.
Η μεγαλύτερη ερώτηση της επόμενης ημέρας για τον Σέρα είναι αυτή που σχετίζεται με τη διαχείριση της πρώτης εγχώριας ήττας. Με όσα θα πει και θα κάνει στη διάρκεια της εβδομάδας θα προετοιμάσει την απάντηση που θα δώσει στο τερέν της Λεωφόρου. Αν η ΑΕΚ δεν χάσει το πνεύμα της στην πρώτη ήττα, θα κάνει πρωταθλητισμό. Αν επιστρέψει ο εκνευρισμός στους Θρακομακεδόνες, μια … τσάμπα ήττα θα φέρει στην ΑΕΚ περισσότερα κακά από αυτά που μπορεί σήμερα να φανταστεί ο δημιουργός της. Είναι θέμα χειρισμών. Ο Φερέρ κρίνεται φέτος σε ένα πεδίο που δεν τον έχουμε παρατηρήσει ιδιαίτερα στην Ελλάδα.