Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η χουντική μετάδοση της ΝΕΤ



Οι εφημερίδες, αναγκαστήκαμε σήμερα να γράψουμε στην πρώτη σελίδα τα αυτονόητα. Η ανάγκη αυτή έγινε μεγάλη λόγω της άθλιας, ντροπιαστικής για τη δουλειά που κάνουμε, μετάδοσης που έκανε από το Καραϊσκάκη η Ελληνική Τηλεόραση, η ΝΕΤ. Την παρτίδα έσωσε ο ΣΚΑΪ, που πήρε το πλάνο της ΝΕΤ, αυτό που έκρυψε από τη μετάδοσή της η ΝΕΤ, και το έδειξε, για να διαπιστωθεί ότι στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού ο Κατσουράνης καλύπτεται από τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού.

Αντί δικού μου σχολίου, κρεμάω ένα από αυτά που δέχθηκα, από έναν δάσκαλο από τη Θεσσαλονίκη, τον Γιάννη.

«Είμαι ΟΠΑΔΟΣ του ΠΑΟΚ και φίλαθλος κάθε ελληνικής ομάδας που κερδίζει με την αξία της!
Είμαι φανατικός αναγνώστης της ΕΞΕΔΡΑΣ και ειδικά της στήλης σας, γιατί σας θεωρώ αντικειμενικούς και αυτά που γράφετε είναι πολύ κοντά σε αυτά που πιστεύω!
Διαβάζοντας το σημερινό σας άρθρο με καλύψατε για μια ακόμη φορά! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!
Θέλω να σταθώ όμως σε αυτούς τους ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ της Κρατικής Τηλεόρασης! Άραγε ο ελληνικός Λαός τους πληρώνει για να φοβούνται να πουν την αλήθεια στη φάση με το γκολ του Κατσουράνη;
Πραγματικά ντρέπομαι για την κατάντια μας ως λαός!!! Επειδή είμαι δάσκαλος αναρωτιέμαι τι να πω στους μαθητές μου αύριο στο σχολείο. Για ποια ιδανικά να τους μιλήσω;
Πάντως ένα είναι σίγουρο, θα πάψω να μιλώ μαζί για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΩ κάθε συζήτηση γι'αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!».


Σε μια κανονική χώρα αυτό το κατάντημα της ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο, που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, και θυμίζει δικτατορία, θα είχε απασχολήσει τη Βουλή. Στην Ελλάδα απασχολεί μόνο τους δημοσιογράφους και τους παράγοντες των ομάδων που θίγονται από μια κάλυψη ή μια περιγραφή. Αυτούς που διοικούν την ΕΡΤ και αυτούς που διοικούν τον αθλητισμό αυτή η ιστορία δεν τους ένοιαξε ποτέ.