Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

pame_gipedo@yahoo.gr Γιατί όχι;



Σε μια συζήτηση με τον Πάνο Βόγλη στον ΣΚΑΪ 100,3 χθες το μεσημέρι συνειδητοποίησα ότι οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση έχω ακούσει ή διαβάσει τον τελευταίο καιρό έρχεται από δημοσιογράφους, ή απλούς παρατηρητές του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιρόφιλους. Όχι από αυτούς που έχουν την ευθύνη της διοίκησης του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Ακόμη βεβαίως και αν τις είχα ακούσει ή διαβάσει από αυτούς προφανώς δεν θα έδινα μεγάλη σημασία. Διότι στα μάτια μου έχουν όλοι, οι περισσότεροι σε μεγάλο βάθος χρόνου, αποδειχθεί ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματα. Για ποιο λόγο να δώσω σημασία στη φωνή τους;

Πέρα από όλα τα άλλα, αυτή την εποχή έχουμε, στο ποδόσφαιρο, ανάγκη τη δημιουργία ενός ρεύματος. Από μια προσπάθεια που θα σφύζει από υγεία και καθαρή αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Όπως και αν αυτή δημιουργηθεί.

Θα ήθελα πάρα πολύ να επιτύχει αυτή η απόπειρα που θέλουν να κάνουν ορισμένοι κανονικοί άνθρωποι, κανονικοί ποδοσφαιρόφιλοι να πάνε στο γήπεδο μαζί, ανάμεικτα. Να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλο για να απολαύσουν το παιχνίδι. Όχι χωρισμένοι και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, με ζώνες ασφαλείας. Ο ένας δίπλα στον άλλο.

Δεν έχω ιδέα αν η ιδέα του Κώστα Βαϊμάκη θα βρει πολλούς υποστηρικτές. Με τον Μιχάλη Τσόχο, που τη συζητάμε, νιώθουμε ρομαντικοί μέχρι βλακείας. Είτε αποδειχθεί ότι είμαστε πολύ αφελείς που πιστεύουμε ότι η σιωπηρή πλειοψηφία θα βγει από το mute και θα βάλει ένταση στη φωνή της, είτε όχι, η προσπάθεια θα γίνει. Κι εμείς, καθένας όπως μπορεί, θα την υποστηρίξουμε. Αν θέλετε να μπείτε στο κόλπο, δηλαδή να πάτε στο γήπεδο παρέα με τον φίλο σας που υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, στείλτε email στη διεύθυνση : pame_gipedo@yahoo.gr. Μήπως, κατά λάθος, ξαναγίνει, στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρο παιχνίδι.