Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Φουστέρ, το καλύτερο μάθημα του Βαλβέρδε προς τους Ελληνες



Ηταν ένα σπάνιο high light και ένα πολύ καλό μάθημα σε όλους τους προπονητές του καφενείου και όσους από εμάς παριστάνουν ότι έχουν εντρυφήσει στη γνώση του ποδοσφαίρου και το έχουν αντιληφθεί καλύτερα και από τους επαγγελματίες προπονητές. Ο Νταβίντ Φουστέρ είχε δείξει από τα πρώτα ματς του Ολυμπιακού ότι είναι κανονικός ποδοσφαιριστής με καλές προδιαγραφές. Από τα πρώτα παιχνίδια είχε φανεί καθαρά ότι του ήταν, του Ερνέστο Βαλβέρδε, απαραίτητος για μια συγκεκριμένη υπηρεσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Επρεπε να κάνει το χρυσό γκολ και μάλιστα με ψαλιδάκι για να πάρει καλές κριτικές και να σταματήσουν να εμφανίζονται οι αμφισβητίες του σε τηλεφωνικές γραμμές ραδιοφώνου, sms και posts στα forums. Ας είναι. Αρκεί τουλάχιστον ορισμένοι πιτσιρικάδες ποδοσφαιρόφιλοι να διάβασαν το μάθημα, ώστε όταν μεγαλώσουν να γίνουν διαφορετικοί, καλύτεροι, κανονικοί θαυμαστές του αθλήματος και όχι σαν τις σημερινές γενιές.

Εγραψα στην «Εξέδρα» για το μάθημα που παρέδωσε, μέσω του Φουστέρ, ο Βαλβέρδε στο ελληνικό κοινό του ποδοσφαίρου. Με την ελπίδα να το διαβάσουμε όλοι μας.

Υποσημείωση: Με ένα πρόχειρο search σε αυτό το blog, στο exedrasports.gr και στα live chats με τους επισκέπτες του gazzetta.gr μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που έδινα τον καιρό του μαρτυρίου που τραβούσα με όσους επέμεναν να με ρωτούν πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται ο Βαλβέρδε τον Φουστέρ. Ευτυχώς, στην προκειμένη περίπτωση, τα γραπτά μένουν ακόμη και ψηφικά…