Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σκόκο μπέρδεψε τους ΑΕΚτσήδες




Διαπιστώνω, μέσα απο τις ερωτήσεις σας σχετικά με την επιλογη της ΠΑΕ να μην ανεβάσει την προσφορά της προς τον Ισμαελ Μπλάνκο, ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων της. Αυτο συμβαίνει κυρίως επειδή η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει επιλέξει να μην τα επικοινωνεί, να παριστάνει την ισχυρή και την ακμαία μολονότι κυκλοφορεί με άδειες τσέπες.

Στην πραγματικότητα αυτό που έχει συμβεί είναι ότι η ΑΕΚ μπέρδεψε τον κόσμο της με το νέο συμβόλαιο του Νάτσο Σκόκο και εκείνη την ανακοίνωση ότι έχει συμφωνήσει με τον Ράφικ Τζεμπούρ για νέο συμβόλαιο. Έχει μείνει ο κοσμός με την εντύπωση ότι λεφτά, στην ΑΕΚ, υπάρχουν. Δεν υπάρχουν. Για την ακρίβεια, υπάρχουν στην τσέπη των δύο μετοχών, αλλά αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να βάζουν όσα έβαζαν. Η ΑΕΚ υποχρεώνεται να ζήσει με πολυ λιγότερα. Και το νέο συμβόλαιο του Σκόκο ήταν μια υπερβολή. Όχι ο κανόνας της στη νέα εποχη. Είναι μια εξαίρεση, της οποίας τη σκοπιμότητα έχουν φτάσει να αμφισβητούν έντονα ακόμη και αυτοί που την έκαναν.

Στη νέα της εποχή, η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια συμβολαίων που θα ξεπερνούν τα 400 χιλιάδες ευρώ. Δεν σηκώνει "Μπλάνκο". Δεν νομίζω λοιπόν ότι τον αφήνει να φύγει τον Αργεντινό η ΑΕΚ επειδή δεν το συμπαθεί πολύ ο Αδαμίδης ή ο Χιμένεθ, αλλά απλώς επειδή δεν έχουν, οι διοικούντες την ΠΑΕ τη δυνατότητα να τον κρατήσουν.