Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πλατινί, η μεγαλύτερη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου!




Το σημερινό μαντάτο που φέρνει η Εξέδρα είναι το καλύτερο που έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια στα αφτιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ευχή να έρθει ο Μισέλ Πλατινί για να απειλήσει την Ελλάδα ότι θα την πετάξει έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν βάλει επιτέλους κανόνες στο ποδόσφαιρό της.

Χρόνια τώρα κουράστηκα να ακούω για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, που το προστατεύει, έλεγε ο Γκαγκάτσης, η UEFA. Λες και θέλει η UEFA να διοικούν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τα λαμόγια, οι παράνομοι, οι τυχοδιώκτες, οι κακοποιοί και οι παράγκες. Χρόνια τώρα κρατούν οι Έλληνες την UEFA σε ύπνο βαθύ. Ώρα να την ξυπνήσουν και να της πουν την αλήθεια.

Έγραψα στο σημερινο φύλλο της Εξέδρας την σκέψη μου πάνω σε αυτο το θέμα, για την ευκαιρία που έχει ο Σοφοκλής Πιλάβιος να περάσει στην ιστορία ως αναμορφωτής του ποδοσφαίρου. Αν δεν το κάνει, αν δεν βάλει τον Πλατινί στο κόλπο για να λύσουν μαζί, με τη στήριξη της κυβέρνησης, το πρόβλημα, θα ζήσει με αυτό το βάρος στη συνείδησή του. Διότι έχει στα χέρια του την ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Εκείνος λέει ότι πιο πολύ απ' όλα φταίει η συμπεριφορά των παραγόντων. Οριστε λοιπόν. Ιδού η ευκαιρία να τους επιβάλλει, επιτέλους, αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς,