Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η φούστα του Σισέ, το νέο εσωτερικό κίνητρο που έφτιαξε ο Τζιμπρίλ

Είναι σημαντική λεπτομέρεια στην ιστορία ότι η Τζουντ, η σύζυγος Σισέ, είχε αντιληφθεί, όπως φαίνεται από το tweet της στο twitter προτού εμφανιστεί με τον άντρα της στα βραβεία του Status, ότι η φούστα του Σισέ θα προκαλούσε πολύ. «Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχθεί αυτό που φορά ο Τζιμπρίλ», έγραφε, μέσες άκρες, η Τζουντ. Ο Σισέ ήξερε και καταλάβαινε καλά τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Κι αυτός είναι ο επιπλέον λόγος για τον οποίο ο Σισέ αποτελεί αντικείμενο μελέτης για όλους εμάς που παρατηρούμε επαγγελματικά τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Γάλλος δημιουργεί διαρκώς εσωτερικά κίνητρα για να προκαλεί, για τον εαυτό του, υπερβάσεις. Ακόμη ένα τέτοιο εσωτερικό κίνητρο είναι αυτή η ιστορία. Όπως πριν από το καλοκαίρι έπειθε τον εαυτό του ότι ο Ντομενέκ παρακολουθούσε live όλα τα ματς του Παναθηναϊκού και ψηνόταν ότι με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της ελληνικής επαρχίας θα έπειθε τον ομοσπονδιακό της Γαλλίας να τον πάρει στο Μουντιάλ, έτσι τώρα σκαρφίστηκε τη φούστα, που θα δημιουργούσε σχόλια, τα οποία θα τον προκαλούσαν να απαντήσει στο τερέν του Καραϊσκάκη.

Ο Σισέ είναι, μακράν του δεύτερου, ο πιο ενδιαφέρον τύπος που έχει εμφανιστεί στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη σύγχρονη ιστορία. Δεν είναι ο καλύτερος παίκτης. Είναι όμως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή.