Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Υπάρχει και αυτή η ελληνική διαιτησία!




Φοβερό παιχνίδι του αθλητισμού, για δεύτερη φορά. Την ώρα που όλη η Ελλάδα ντρέπεται και φρίττει με τα αίσχη και τα εγκλήματα Ελλήνων διαιτητών, του Καλόπουλου και της παρέας του, μια Ελληνίδα διαιτητής διαπρέπει και φτάνει να ζει στα υψηλότερα πατώματα της καταξίωσης παγκοσμίως στο άθλημα που υπηρετεί. Η Εύα Ασδεράκη ήταν η διαιτητής στον τελικό ακόμη ενός μεγάλου τουρνουά τέννις. Λίγες ώρες μετά την τύφλωση του βοηθού Τρύφωνα, που δεν είδε τους τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού που κάλυπταν τον Κατσουράνη, δέχθηκα το παρακάτω μήνυμα από τον πατέρα της Εύας Ασδεράκη. Διαβάστε το.

"Καλησπέρα
Νομίζω πως μετά τα χθεσινοβραδυνά εμετικά που ζήσαμε και παρακολουθήσαμε απο το "Γ. Καραϊσκάκης" οι σκέψεις που γράψατε στο blog σας και αφορούν την κόρη μου Εύα Ασδεράκη γίνονται πολύ επίκαιρες γιατί την ώρα που οι Καλόπουλοι και λοιποί συγγενείς επιτελούσαν το διαιτητικό "έργο τους" ,η Εύα οριζόταν να διευθύνει τον τελικό γυναικών του Dubai Tennis Championchips, που ανήκει στη δεύτερη μετά τα grand slam κατηγορία αξιολόγησης. Αυτό συμβαίνει γιατί η Εύα όπως και πάρα πολύ Ελληνες στο εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν μάθει να παλεύουν και να αγωνίζονται με "αρχές και ήθη" που πολυ απέχουν απ αυτά πού πρόεδρος της εκολαπτόμενης πρωταθλήτριας ποδοσφαίρου διδάσκει επιζητώντας μιμητές . Που ξέρουν ότι το αύριο και η αξία τους εξαρταται απ τους ίδιους και ότι τη κάθε Δευτέρα που θα ξυπνήσουν θα 'ναι υπερήφανοι γι αυτό που πέτυχαν την βδομάδα που πέρασε και θα ετοιμαστούν για μια επόμενη έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι στο "ντουρβά". Άλλωστε όπως πετυχημένα γράφετε όσον αφορά την Εύα υπάρχει το hawk eye.

Σε μιά εποχή σαν αυτή περνάει η πατρίδα μας πράγματι τα παιγνίδια που παίζει η τύχη , η εποχή , η ιστορία είναι πολλά. Η Εύα εξακολουθεί και θα εξακολουθεί όσο διαιτητεύει να φέρει το GRE δίπλα στο όνομά της, σημα κατατεθέν μιας χώρας που δεν της αξίζει να υφίσταται αυτά που υφίσταται σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια.. και θα την προβάλει μέσω των διεθνών μέσων σε όλα μήκη και πλάτη της γης όπως το κάνει δεκα χρόνια τώρα.
Με εκτίμηση
Βασίλης ΑΣΔΕΡΑΚΗΣ"