Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τί θα γίνει μέχρι να τους πάρει η ΕΠΟ το παιχνίδι απ' τα χέρια;




Διάβασα ακόμη μια φορά έναν ποταμό από λέξεις, τις λύσεις στα προβλήματα του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, του πρωταθλήματος. Όλο αυτό που συνέβη την τελευταία εβδομάδα μου θυμίζει τις μέρες που γράφαμε έκθεση στο σχολείο και καθένας από μας έψαχνε να βρει και να γράψει μια συγκλονιστική ιδέα, μια κουταμάρα για να γοητεύσει το πνεύμα του καθηγητή και να πάρει καλό βαθμό. Στα λόγια, και πάλι, το λύσαμε, οι Έλληνες το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Της δώσαμε και κατάλαβε της βίας. Και της διαφθοράς. Και αφού τα λύσαμε τα προβλήματα, γιατί τρέμουμε τώρα απο την ανησυχία του τι θα συμβεί στα γήπεδα; Δεν τα έχει προβλέψει και προλάβει όλα το συγκλονιστικό νέο νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας;

Σε όσες δημοσκοπήσεις παρακολούθησα μέσα απο τα sites η συντριπτική πλειοψηφία ζητούσε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Superleague όμως δεν άκουσε. Και η κυβέρνηση δεν ίδρωσε. Το αντίθετο μάλιστα, για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει δεν ήθελε με τίποτα τη διακοπή του πρωταθλήματος, την αναβολή της 24ης αγωνιστικής. Εύχομαι να ξέρουν, αυτοί που διοικούν το κράτος, κάτι που εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε. Είμαι όμως περίπου πεπεισμένος για το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε σαφές ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της UEFA. Η εμπλοκή του Πλατινί είναι η μόνη προοπτική επίλυσης του προβλήματος. Καταλαβαίνω ότι η ΕΠΟ, μετά και απο απαίτηση της κυβέρνησης, θα επιδίωξει να πάρει επάνω της την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Είτε συμφωνούν είτε όχι τα συνεταιράκια της Superleague.

Καλά είναι να τα σχέδια για το επόμενο πρωτάθλημα. Με το τρέχον όμως τι γίνεται; Πώς θα τελειώσει; Υπάρχει έστω ένας που κυκλοφορεί στα γραφεία διοίκησης του ποδοσφαίρου με σχέδιο για την ασφαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος; Ρητορική ερώτηση. Η απάντηση δίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από όλους. Ο θεός να βάλει το χέρι του.