Ενα blog για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό και όσα απασχολούν έναν αθλητικό δημοσιογράφο.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Δεν θα φταίει μόνο η διαιτησία…


Ενας επισκέπτης του blog, ο Παναγιώτης μοιράστηκε μαζί του τον προβληματισμό του για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ στις μεταγραφές. Μετά τη διαπίστωση ότι η ΑΕΚ είχε ανάγκη σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο να ενισχυθεί ποιοτικά για να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην προσπάθεια που κάνει για να τερματίσει πρώτη, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ομάδα που υποστηρίζει ρισκάρει να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Συμφωνώ.

Τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της κοινωνίας της ΑΕΚ αναπτύσσουν στις κουβέντες τον προβληματισμό σχετικά με την απόδοση των διαιτητών στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είναι λογικό να κάνουν αυτή την κουβέντα οι ποδοσφαιριστές. Κάπου εκεί όμως αρχίζει να δημιουργείται ο κίνδυνος: να εμφανίσει η ΑΕΚ τα συμπτώματα της ασθένειας που τόσο την ταλαιπώρησε πολύ από τα μέσα της περασμένης 10ετίας μέχρι και το 2004.

Μέσα από τα μηνύματα των ΑΕΚτσήδων στο email μου και από αυτά που αντιλαμβάνομαι σχετικά με τη στάση τους στην εξέδρα, στα ραδιόφωνα και τα forums φτάνω στο συμπέρασμα ότι η σεζόν είναι οριακής σημασίας.

Το πιο εύκολο για την ΑΕΚ θα είναι να σκέπτεται από τώρα να τα ρίξει στη διαιτησία. Είναι πολύ πιθανό να τερματίσει γεμάτη δικαιολογημένα παράπονα. Δεν είναι δυνατόν όμως αυτά να απαλλάξουν τους πρωταγωνιστές από την ευθύνη. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το σκεπτικό αυτής της εκτίμησης θα το αναλύσω προσεχώς.

Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα φταίνε μόνο οι κακοί διαιτητές. Θα φταίνε και πολλά από τα πρόσωπα, από τους πρωταγωνιστές. Και αυτή η ανάλυση θα γίνει στον καιρό της. Προς το παρόν μια υποσημείωση: μου προκαλεί απορία η επιλογή ανθρώπων που έχουν χρηματοδοτήσει την ΑΕΚ στη διάρκεια 3,5 ετών γεμάτων δυσκολίες να μην κινούνται γενναιόδωρα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Αν η ΑΕΚ προδοθεί από την ποιότητά της και όχι από τους διαιτητές, η ιστορία θα γράψει ότι οι «χορηγοί» του κλαμπ αδίκησαν την προσπάθειά τους.

Όχι μόνο επειδή δεν έδωσαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα για να τερματίσει πρώτη, αλλά και επειδή ξεκίνησαν λάθος τη σεζόν. Εδωσαν την εντύπωση ότι νοιάζονται μόνο για τον τίτλο. Και επειδή η σεζόν τελειώνει χωρίς έργα για προπονητικό κέντρο και γήπεδο, χωρίς νέα ταλέντα που αναδείχθηκαν, αν τελειώσει χωρίς τίτλο, το dvd της ΑΕΚ για την περίοδο 2007-’08 θα έχει εξώφυλλο το «μια τρύπα στο νερό». Κι αυτό το θέμα χρειάζεται ανάλυση. Υπομονή. Ετοιμάζουμε μια καλή εφημερίδα…